Finansrapport: Gode tall for Sony

PlayStation går i pluss, og forventer fortsatt vekst.

29. juli 2016 11:36

(PressFire.no): Ah, nytt kvartal, nye kvartalsrapporter. Dette er den fineste måten å ta temperaturen på konsollmarkedets viktigste selskaper, og ofte får vi oppdaterte salgstall med på kjøpet.

Så langt har det vært litt dyster lesning: Microsoft ser nedgang i Xbox-salget, mens Nintendo bortimot har gått i dvale frem til NX kommer.

Nå har Sony også levert tallene sine, som du selv kan se over her og her, og ting ser bra ut.

Sony går i pluss

I motsetning til tidligere går de fleste avdelingene hos Sony nå i pluss, og toppsjef Kaz Hirais omveltning av selskapet etter kriseårene i slutten av forrige tiår må anses som en kjempesuksess.

I tillegg til «Financial Services», som styrer det lukrative forsikringsselskapet til Sony, så er det spillavdelingen som skinner mest.

Den dro inn småfine 3,6 milliarder i overskudd forrige kvartal, en økning på hele 125 prosent over samme peridoe i fjor.

Sony skriver i rapporten at omsetningsboosten skyldes mer salg av spill enn forventet, inkludert spill solgt over PSN, og til tross for at PS3-salget har ramlet enda mer – noe som jo er forståelig.

De skriver også at mye av grunnen til den store økningen i overskudd er at de har greid å presse ned prisen på produksjonen av PlayStation 4-maskinene.

Sony som helhet går 4,6 milliarder kroner i pluss.

Forventer å selge 20 millioner PS4

Gode spådommer

Fremtiden ser også lys ut, skal vi tro Sony. De holder forventningene på samme nivå som før, men mener likevel at de skal tjene 52 prosent mer når finansåret er omme, enn fjoråret.

I perioden ble det solgt 3,5 millioner PlayStation 4-maskiner, noe som er opp fra tre millioner i samme tidsrom i fjor. Det er glade dager på Sony-kontorene, med andre ord, og totalen er nå oppe i 43,5 millioner solgte maskiner.

Og det stopper ikke der: De forventer også å selge 20 millioner enheter i år, opp fra 17,7 millioner i 2015. Greier de det, bety det at de runder 60 millioner.

Til sammenligning har Wii U tørket inn på 13 millioner, mens Xbox One antas å ligge i området 20 - 23 millioner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3