Nedgang i Xbox-salg

20. juli 2016 10:55

(PressFire.no): I Microsofts årsrapport kommer det fram at omsetningen for Xbox-konsoller har gått ned med 33 prosent sammenlignet med forrige år.

Hvor mange konsoller det faktisk betyr, vet i grunn kun Microsoft – det sluttet å gå ut med konkrete konsolltall for en stund tilbake.

Oppgang i nettaktivitet

Digitalt salg via Xbox Live har imidlertid gått opp med fire prosent og aktiviteten rundt nettjenestene skal ha økt med 33 prosent sammenlignet med året før. Det skal nå være 46 millioner brukere av Xbox Live på alle Xbox-plattformer på verdensbasis.

Avdelingen som Xbox tilhører, More Personial Computing, ser en nedgang i omsetning med 346 millioner dollar –noe som utgjør 4 prosent fra året før. Avdelingen inkluderer også Surface-produkter.

Xbox One S.

Nye konsoller på vei

Microsoft kunngjorde for en drøy måned siden en ny og mye kraftigere Xbox-konsoll, som er planlagt for utgivelse julen 2017. Konsollen har foreløpig kun kodenavnet Project Scorpio.

Om bare et par uker slipper de også en ny og mindre Xbox One, som også blir verdens første konsoll som støtter 4K-video.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3