Fansen oppretter massesøksmål mot «Pokémon GO»-utviklerne

Ber Niantic bla opp for reiseutgifter.

28. juli 2017 06:33
Niantic-sjef John Hanke måtte svare fansen.
(Foto: Niantic)

(PressFire.no): «Pokémon GO»-festen som skulle markere starten for legendary-pokémon i verden – en diger samling på titusenvis av fans i en park i Chicago – gikk ikke som forventet.

Labert opplegg, servertrøbbel og enorme køer gjorde at så godt som ingen fikk fanget noe som helst, og utvikler Niantic ble i tillegg fersket i å manuelt påvirke resultatene i konkurranser som var satt opp.

Folk var mildt sagt grinete, og utviklerne ble nødt til å avblåse hele greia. Som plaster på såret fikk alle oppmøtte refundert billettene sine, hundre dollar i spillpenger og en legendary-pokémon sendt rett til spillet sitt.

Men enkelte er ikke fornøyd med kompensasjonen, ettersom de hadde langt større utgifter enn det Niantic refunderer.

Nå varsler advokat Thomas Zimmerman massesøksmål mot Niantic. Han er hyret inn av Jonathan Norton fra California, som reiste fra vestkysten av Amerika for å være med på moroa i Chicago – han ønsker å få refundert reisen sin.

Advokaten har åpnet opp for at flere kan melde seg på søksmålet, og så langt har mellom 20 og 30 gjort nettopp det.

- Niantic har ikke tilbudt seg å refundere reiseutgiftene til de som kom til Chicago. De fleste kom fra utenfor staten, og mange fra andre land. Jeg snakket med noen som fløy inn fra Japan, sier advokaten til Polygon.

- Ville folk ha reist langtveisfra for å være med dersom de visste at de ikke ville fått den opplevelsen som var lovt?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3