«Pokémon GO»-festen ble en katastrofe

Servertrøbbel ødela «legendaries»-starten i Chicago.

23. juli 2017 23:11
Denne skjermen dukket opp, og
viste hvordan Niantic «jukset» med tallene.
(Foto: Reddit)

(PressFire.no): I går skulle den første store markeringen av ettårs-jubileet til «Pokémon GO» gå av stabelen i Grant Park i Chicago. 20 000 mennesker møtte opp for å sammen slå den aller første Legendary-pokémonen Lugia.

Dette skulle også markere starten for denne typen pokémon for resten av verden.

Men alt gikk feil. Folket som møtte opp fikk ikke logget seg på spillet, og annet teknisk krøll gjorde at ingenting fungerte. Å si at det var dårlig stemning er å underselge det hele.

Da Niantic-sjef John Hanke gikk på scenen var det til massiv buing fra de oppmøtte. Etter mange timer uten at noen fikk gjort noe i spillet, beklaget Niantic, og lovte å refundere billettprisen for å komme inn, pluss 100 dollar å bruke i spilllet. Det hjalp lite for de som hadde reist langt for å være med.

Under det heller labre scene-showet, der utviklerne heller ikke fikk gjort særlig fordi spillet kræsjet og serverne hostet, ropte publikum «fiks serverne» og «vi får ikke til å spille» i kor.

For å gjøre vondt verre ble også Niantic tatt på fersken i det de manipulerte score-tavlene på eventet.

Spesielle lagbaserte konkurranser hvor spillerne skulle fange forskjellige typer pokémon – og vinneren ville avgjøre den neste legendarien som ville bli låst opp – ble åpenbart fikset med siden folk flest ikke fikk åpnet spillet.

Til slutt var problemene så store at Niantic kastet inn håndkleet og ba alle forlate parken. Raidet som skulle signalisere starten på legendaries for hele verden kunne ikke gjennomføres, fikk folk beskjed om – og slukøret dro mesteparten hjem.

To timer senere snudde derimot Niantic, og startet likevel mange titalls raids i parken. De få som var igjen fikk flust å gjøre, mens mange av de som hadde tatt oppfordringen om å dra har uttrykt sin frustrasjon på nettet.

Flaue saker for utviklerne av spillet, som også har kommet med en offisiell beklagelse. Men uansett hvor ille det gikk i Chicago, så virker det som om lanseringen av de spesielle lommemonstrene har gått mye bedre for resten av verden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3