Familiedeling tilbake til Xbox One?

- Skam oss som ikke kommuniserte dette bedre.

14. juli 2013 21:10

(PressFire.no): Xbox One har hatt en vanskelig startperiode - da konsollen for første gang ble vist frem, ble mange fans hørbart skuffet over de mange krav boksen hadde - slik som kravet om at systemet må kobles opp mot internett en gang om dagen, noe de i ettertid har endret.

I tillegg ville det ikke bli mulig å låne bort eller selge fysiske spill. I stedet for den fysiske delingen hadde Microsoft planlagt et nytt, innovativt system - familiedeling.

Her skulle man  kunne dele spillene sine over nettet med et visst antall venner - og spille sammen med dem.

Detaljene rundt systemet har likevel ikke vært helt klare, da Microsoft heller fokuserte på andre elementer i sine pressekonferanser rundt den kommende spillkonsollen.

Elsker, elsker ikke

Etter at Microsoft gjorde en usving og fjernet nettkoblingskravet, gikk produktsjef Marc Whitten til nyhetssiden CNET og proklamerte at de ikke lenger kom til å levere familiesystemet.

Men etter at en underskriftskampanje ble satt i gang, snur Whitten nå.  

I et intervju med IGN forklarer produktsjefen at det fortsatt er gode sjanser for at systemet nok en gang kommer til å figurere på spillmaskinen, og at de burde ha kommunisert dette bedre.

- Om det er noe folk var veldig opprømte over og vil ha, så vi vil finne rett måte å introdusere det igjen, sa Whitten til spillsiden.

- Å ta familiedeling ut av startpakka var ikke et forsøk på å si «nå tar vi lekene våre og drar hjem» eller noe slikt, forklarte Whitten.

Jobber med saken

- Det er bare logistikken rundt det hele: hvordan tar vi denne veldig, veldig klare meldingen om hva spillerne vil ha og hvordan sikrer vi oss at vi gjør en bra jobb på det og kommer oss til lansering, spør han videre.

- I fremtiden tror jeg man vil se at vi forandrer hvordan du oppdager, konsumerer, deler og spiller. Det er veldig tilfredsstillende at folk er ivrige.

- Egentlig bør vi skamme oss over ikke å ha gjort en så god jobb som vi burde med å få folk til å føle at det er dit vi er på vei hen, sa Whitten. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3