- «Fable»-studioet jobber med massivt nettrollespill

En nyskapende tolkning av samarbeidsspilling, visstnok.

18. mai 2012 13:39

(PressFire.no): Det har vært uklart hva som skjer med Lionhead Studios etter at grunnleggeren Peter Molyneux dro i mars

Den legendariske spillskaperen, med utgivelser som «Fable», «Dungeon Keeper» og «Populous» på samvittigheten, har siden startet et helt nytt indiestudio av beskjeden størrelse. 

Gamlestudioet hans tøffer likevel videre. Siste nytt skal være at de rekrutterer utviklere til et massivt nettrollespill for neste Xbox-konsoll.


Samarbeid i fokus

Lionhead utlyste visst stillinger til et nytt spillprosjekt på forretningsnettverket LinkedIn for noen dager siden, hvor de averterte muligheten til å jobbe på et «MMO-aktig prosjekt til neste generasjons konsoller».

Selv om annonsen er trukket, rakk Eurogamer å skrible ned den viktigste informasjonen.

Dette blir et helt nytt konsept løsrevet fra Lionheads andre serier, og bygger angivelig på en rollespillmal. Videre skal det blande fler- og enspillerdelene i én stor pakke, med en «nyskapende tolkning av hvordan samarbeid og flerspilling styrker opplevelsen».

Andre elementer skal være et komplisert progresjonssystem og en kampanjedel med flere ruter.

Spillet utvikles av over 150 mennesker i Guildford utenfor London. 

Prosjektet blir studioets første uten ledelsen til ambisiøse Molyneux, og kan bli en viktig indikator for fremtiden deres på egne ben.

Lionhead er for tiden aktuelle med «Fable Heroes», som ikke akkurat var noen godbit ifølge vår anmelder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3