Europa får den første runden i «MotorStorm: Apocalypse»

Utviklerne har peilet seg inn en mars-dato.

14. januar 2011 08:24

Evolution Studios, utviklerne bak denne bilspillserien, har nå bekreftet lanseringsdatoen for det neste MotorStorm. Og gledelig nok får Europa muligheten til å legge bak seg de første spillkilometrene i «MotorStorm: Apocalypse», har spillskaperne bekreftet.

Spillet er i butikkene den 16. mars, hele tre uker før USA-lanseringen.

Da spillet først ble annonsert i fjor sommer, etter en frekk, fransk lekkasje like i forkant, understreket utvikleren at det nå blir slutt på ørken, jungel, snø og is. Nå flyttes nemlig handlingen til vestkysten av USA og inn i storbyen. Dermed kan du risikere å bli bedre kjent med naturfenomener som jordskjelv i tett bebyggelse.

Europa og USA får ulike spillcover

Det minner på papiret ikke så rent lite om «Split/Second: Velocity», som i fjor fokuserte biljaktene på storslagen action som oppstod når omgivelsene rundt deg begynte å påvirke selve banene.

Men der du i «Split/Second» selv kunne påvirke ødeleggelsene, blir det i «MotorStorm: Apocalypse» mer tilfeldig. Mens du kjører kan bygninger kollapse uten at du har bedt om det, broer faller sammen og revner i veiene åpenbarer nye sporvalg du er nødt til å ta. 

Utvikleren har valgt å lage to ganske ulike spillomslag for Europa og USA. På PlayStation-bloggen forklarer spillregissøren Matt Southern hvorfor.

Først snakker han om det europeiske omslaget:

- Vår prioritet her var å vise hva som er nytt i spillet. Og samtidig er det et nikk tilbake til det første «MotorStorm». Det er temmelig uvanlig for et racingspill, og vi har brukt tid på å finne ut hva vi syns ble riktig.

Om det amerikanske spillcoveret sier Southern:

- Det er mye mer klassisk og er basert på en illustrasjon vi lagde tidlig i 2010 som jeg elsket, noe som betyr at jeg ikke kan bestemme meg for hvilket som er best…

MotorStorm-serien startet som et av lanseringsspillene da PlayStation 3-konsollen kom ut. «MotorStorm» kom ut i USA og Europa i 2007. Etter det dukket oppfølgeren, «MotorStorm: Pacific Rift» opp i 2008 - før man i 2009 ga ut PSP- og PS2-tittelen «MotorStorm: Arctic Edge».

Evolution Studios har stått bak alle PS3-spillene, mens utviklingen av «MotorStorm: Arctic Edge» i 2009 ble besørget av Bigbig Studios og Virtuos (henholdsvis til PSP og PlayStation 2).

«MotorStorm: Apocalypse» lanseres 16. mars, og blir eksklusivt for PlayStation 3.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3