Etterforsker storskala kampfiksing og bettingjuks i «CS:GO»

Har hele femten pågående saker.

3. september 2020 13:16

(PressFire.no): En ting er å bli tatt for å jukse i selve spillene, men e-sport har blitt såpass profesjonalisert at det i lang tid har vært mulig å satse penger på kamper via bettingselskaper.

Her hjemme kan man for eksempel sette penger på Telialiga-kamper via Norsk Tipping.

Men det åpner også døra for svindel, og det ligger an til at en liten atombombe snart skal treffe «CS:GO»-miljøet, som nylig fikk vite at en rekke trenere ble utestengt etter å ha jukset.

For nå varsler det internasjonale integritetsforbundet for e-sport, ESIC, at de gjennomfører en storskala etterforskning av kampfiksing i miljøet. Flere lag skal potensielt ha samarbeidet om resultater i kamper som man kunne sette penger på.

Etterforskningen skal være av lag som har deltatt i MDL-turneringsserien, som driftes av ESL og sponses av Mountain Dew.

ESIC sier de har hele femten pågående etterforskninger av lag, som de mener er av «betydelig bekymring for industrien».

Arbeidet har pågått i over 18 måneder, og den lange prosessen har vært et samarbeid mellom ESIC, bettingselskaper, myndigheter i flere land, politi og turneringsansvarlige.

Resultatene er ventet om en måneds tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3