- Et «Mass Effect»-MMO gir mening

BioWare hinter om å fortsette romsåpen i en større skala.

11. april 2011 12:52

Det har lenge vært spekulert i om «Mass Effect 3» vil bli utstyrt med en flerspillermodus. Det virker som et naturlig steg videre for denne spillsuksessen. Utvikleren BioWare har i en tid lagt igjen ledetråder som kan antyde at de sysler med tanken, blant annet har de rekruttert online- og flerspillereksperter.

Men nylig ble det avkreftet at det tredje spillet i denne serien får multiplayer.

Det betyr imidlertid ikke at BioWare helt har gitt opp idéen med å forene «Mass Effect»-fanatikere i én stor verden med alle karakteristikker til et klassisk romsåpeeventyr. Det er ikke umulig at vi en gang i fremtiden vil få sjansen i en MMO-variant av «Mass Effect», antyder regissør Casey Hudson.

- Vi har forsøkt å tenke ut meningsfulle måter der folk kan oppleve «Mass Effect» med sine venner. Vi har foreløpig ikke kommet opp med en løsning, så vi har ingenting å annonsere på dette tidspunkt. Men det er åpenbart at multiplayer er noe vi som selskap ønsker å gjøre mer av i fremtiden, sier Hudson til Game Informer (via VG247).

- Mange mennesker har sagt at de ønsker et MMO. Det gir på mange måter mening for dette universet.

- En del av det du gjør (i «Mass Effect»-spillene – journ. merk.) er å forsøke å redde universet slik at du kan leve i denne verdenen. Det er en del av premisset for en hver vellykket spillmerkevare. Det må være en verden verdt å redde. Og «Mass Effect» har en slik kvalitet ved seg.

Lykkes du, en gang for alle, å seire mot fiendene Reapers og vinne det avgjørende slaget, «vil det ikke da være fantastisk å bare leve på Citadel eller ta et romskip til Omega?», frister Hudson i relasjon til et eventuelt massivt onlinespill (MMO).

«Mass Effect 3» lanseres til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 en gang til høsten, definitivt før jul.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3