Epic har mistet 60% av «Fortnite»-spillerne på iOS

Ber retten om hastehjelp med å få spillet tilbake på App Store, som det viser seg var deres største plattform.

5. september 2020 19:52

(PressFire.no): Epic Games gikk nylig til frontalangrep på Apple for deres praksis med å ta 30 prosent av omsetningen på spill som ligger ute på iOS-dingser.

Men i stedet for å bare saksøke Apple, bestemte Epic seg derimot for å innføre sin egen betalingsløsning i strid med brukervilkårene for å ha spill på tjenesten.

Dermed varslet Apple at de ikke bare ville utestenge «Fortnite», men også Epics andre prosjekter, inkludert spillmotoren Unreal Engine.

Epic prøvde å stanse dette, og retten ga delvis medhold. De stanset utestengelsen av spillmotoren, men «Fortnite» kunne fjernes fra App Store. Retten fant det ikke bevist at Epic kunne ta for seg på denne måten i henhold til brukervilkårene, ei heller at Apple gjorde noe galt.

Apple gjorde som de sa og fjernet spillet 28. august – og stanset nye oppdateringer. Det betyr at sesong 4 av spillet kom uten at iOS-versjonen fikk være med på moro.

Epic har ikke slått seg til ro med kjennelsen, og ber nå retten ta enda en hasteavgjørelse – denne gangen bare for å få «Fortnite» tilbake på App Store inntil hovedrettssaken om monopolspørsmålet blir avgjort.

Igjen.

Visstnok skal én tredel av alle «Fortnite»-spillere være på iOS-plattformen. Epic sier at spillet totalt har blitt lastet ned 350 millioner ganger på kryss og tvers av plattformene, og at 116 millioner av disse er på iOS.

Videre blir det forklart at det allerede har vært et fall på hele 60 prosent av aktive daglige brukere som følge av utestengelsen.

Hm.

Epic skriver at det er mulig de «aldri får se disse brukerne igjen», og at dette er et tap som blir så stort for de at det er urimelig – og at skaden er uopprettelig om dette fortsetter.

- «Fortnite» er mer enn bare et spill. Det er et intenst sosialt samfunn hvis verdi til brukerne i stor grad handler om å kunne kontakte andre brukere, skriver Epic i dokumentene til retten.

- Ved å fjerne «Fortnite» fra App Store, så har Apple dratt millioner av brukere vekk fra sine venner og familie i «Fortnite»-samfunnet. Ramaskriket fra brukerne har vært øredøvende, noe som viser en ekte skade på den offentlige interessen.

Apple på sin side har sagt at de reverserer utestengelsen det øyeblikket utviklerne fjerner den ikke-godkjente betalingsløsningen.

Ettersom retten allerede har uttalt at de synes Epic er litt ute og sykler her, og at «uopprettelig skade» ikke akkurat er uopprettelig ettersom de kan fikse det ved å fjerne betalingsløsningen, kan det virke som det skal bli en skikkelig oppoverbakke.

Uansett skal dette spørsmålet avgjøres 28. september. Selve hovedsøksmålet vil sannsynligvis ta mange år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3