Epic Games fjerner «Fortnite: Save the World» fra Mac - skylder på Apple

Refunderer alle som har kjøpt noe i spillet det siste året.

21. september 2020 10:21

(PressFire.no): Epic Games gikk nylig til frontalangrep på Apple for deres praksis med å ta 30 prosent av omsetningen på spill som ligger ute på iOS-dingser.

Men i stedet for å bare saksøke Apple, bestemte Epic seg derimot for å innføre sin egen betalingsløsning i strid med brukervilkårene for å ha spill på tjenesten.

Les også: Har mistet 60 prosent av alle iOS-spillere.

Den foreløpige enden på visa er at «Fortnite» er bannlyst fra alt som har med Apple å gjøre. Ikke bare fra mobiler – Apple har også stengt ute «Fortnite»-utviklerne fra MacOS.

Det betyr at «Fortnite» også vil få en begrenset utgave på Mac framover, noe som også går ut over spillets samarbeidsmodus «Save the World».

Dette er den opprinnelige modusen i «Fortnite», før Battle Royale-modusen vi alle kjenner så godt dukket opp, hvor flere spillere skal bygge base og forsvare mot bølger av fiender.

Epic skylder nå på Apple for å ha drept hele «Save the World» på Mac.

- Apple hindrer Epic fra å signere spill og patcher til Mac, hvilket avslutter vår evne til å utvikle og tilby «Fortnite: Save the World» på plattformen, skriver Epic Games.

Den nyeste oppdateringen til spillet vil skape en del bugs for spillere, noe som vil resultere i «en svært dårlig opplevelse».

Derfor tar Epic Games rett og slett livet av hele greia, og fra 23. september kan ikke «Save the World» spilles i det hele tatt. Alle spillere som har kjøpt noe i spillet fra 17. september 2019 vil automatisk få pengene sine refundert.

- Apple avslutter «Fortnite: Save the World»-oppdateringer til Mac, skriver Epic.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3