Endelig avslører de «Game of Thrones»-spillet

Eventyrekspertene gyver også løs på «Borderlands».

9. desember 2013 09:22

(PressFire.no): Et episodisk spill i «Game of Thrones»-verdenen Westeros er et av de to spillene «The Walking Dead»-studioet Telltale Games avslørte under spillseremonien VGX natt til søndag.

Det har lenge svirret rykter rundt et Telltale-spill basert på tittelen, men selskapet har nektet kjennskap til prosjektet frem til nå:

- Det er SANT! Vi jobber med HBO for å skape en helt ny episodisk spillserie basert på «Game of Thrones» i 2014, bekrefter selskapet etter verdenspremieren ble sendt på VGX i form av et liten videosnutt.

Telltale avslører at serien kommer til å være i typisk Telltale-stil, en historiefortellende spillestil som vi har blitt kjent med igjennom «The Walking Dead», spillet som tok hjem Årets Spill-prisen på fjorårets Spike TV Awards og endte på toppen av kritikernes favorittliste.

Som krydder til den karakteristiske måten de lager spill på, frister også Telltale med digre kamper som en viktig ingrediens.

 

Skaper nytt «Borderlands»

I tillegg til «Game of Thrones» avslørte Telltale i natt også en annen tittel: «Tales from the Borderlands».

Dette er altså et samarbeid mellom «Borderlands»-studioet Gearbox og historiefortellerne i Telltale.

I stedet for skyting og looting, som spillserien er kjent for, blir det en historiespekket episodeeventyr med figurer og områder lånt fra Gearbox' småsprø planet Pandora.

- «Tales from the Borderlands» kommer til å være veldig gjenkjennelig i «Borderlands»-verdenen, men vil kunne spilles på Telltale-måten, sier Kevin Bruner fra Telltale.

Mange baller i luften

«Game of Thrones» og «Tales from the Borderlands» føyer seg dermed inn i rekken av prosjekter Telltale lover i 2014.

For spillstudioet jobber allerede med «The Walking Dead: Season 2», som ringer inn julen om en ukes tid, og resten av episodene til «The Wolf Among Us». Neste episode av sistenevnte spill er ventet i begynnelsen av neste år.

Studioet kommer dermed til å ha fire episodiske spill under produksjon 2014. Episodene er typisk gitt ut med en måneds mellomrom.

Lang liste med lisenser

Telltale har en lang historie med å jobbe med sterke og velkjente lisenser.

Foruten velkjente «The Walking Dead», basert på tv- og tegneserien med samme navn, er den nyere «The Wolf Among Us» basert på Bill Willinghams grafiske noveller «Fabler», som blant annet var å finne i tegneseriebladet Nemi i Norge.

De har også tidligere skapt «Jurassic Park», «Back to the Future: The Game», «Wallace and Gromits Grand Adventures» og «CSI»-serien. 

Norsk «Game of Thrones»

Også Norske Artplant har hatt et spill basert på den populære lisensen i produksjon.

Sammen med den tyske utgiveren BigPoint Games skulle det lille norske studioet skape et spill basert på George R.R Martins populære bokserie i samme motor som de skapte «Battlestar Galactica».

Men det har vært stille rundt den norske siden av Westeros det siste året. Artplant har mistet mange av sine tidligere ansatte til «Trolls vs Vikings»-studioet MegaPop, og man kan ikke lenger finne «Game of Thrones» på studioets hjemmeside.

Det er usikkert om dette spillet fortsatt er under utvikling, eller om prosjektet har blitt lagt dødt.

Her er den første traileren fra Telltales «Game of Thrones», vist under Spike TVs VGX i helga:

Tales from the Borderlands

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3