- En mellomting av «Avatar» og «Game of Thrones»

«Warcraft»-filmen blir ekte vare.

10. november 2013 16:53

(PressFire.no): Suksesshistoriene er i mindretall når det kommer til filmatiseringer av spill og spillmatiseringer av film. Å få materiale fra ett medium til å fungere i det andre, er lettere sagt enn gjort.

Med «Warcraft» er Blizzard likevel selvsikre. Filmen skal snart begynne opptak og ferdigstilles om to år, med premiere 18. desember 2015.

På helgens BlizzCon-messe har de senket forsvarene litt, og begynt å fortelle.

Les også: Ny «World of Warcraft»-utvidelse tar spillerne tilbake i tid

Storspillere av «World of Warcraft»

Filmen regisseres av Duncan Jones, som står bak «Moon» og «Source Code» (og er sønnen til David Bowie).

Han har ikke tatt ansvaret for «Warcraft» bare for å ha til husleia. Som del av et panel på scenen på BlizzCon innrømmer han å være en storspiller av «WoW», og har vært med siden spillet var i beta. Det skriver GameInformer.

Det samme gjelder sjefen for spesialeffekter, Bill Westonhofer. Han har vunnet to Oscar for den stillingen – senest i år, for vakre «Life of Pi».

Filmen skal de lage på lignende vis som «Avatar», der skuespillere med og uten motion capture interagerer på settet – altså at flere av dem vil være «animerte». Det endelige visuelle uttrykket oppstår da i etterarbeidet.

- Det blir «Avatar» møter «Game of Thrones», sier de fra panelet.

Opp til publikum å velge side

Historien skal ta for seg starten på krigen mellom Alliance og Horde, med henholdsvis mennesker og orker i spissen.

Det originale manuset skal ha handlet først og fremst om Alliance, men Duncan Jones skal ha kommet med innvendinger så snart han ble involvert. Han vil lage en film som tar for seg røttene til krigen, med like stor vekt på begge sidene.

I motsetning til krigsfilmer flest, vil han ikke fremstille dem slik at det er åpenbart hvem man skal heie på. Som i spillet blir det opp til tilskuerne å velge sider.

- Blir ikke som «Narnia»

Blant andre Colin Farrell, Paula Patton og Paul Dano har blitt koblet til prosjektet på skuespillersiden, uten at noe er bekreftet.

På spørsmål om noen skuespillere er bekreftet til prosjektet ennå svarte Jones bare «jepp».

De begynner å filme i januar. Dermed har de heller ikke noe innhold å vise frem ennå, annet enn noen konsepttegninger.

Filmen skal komme innunder en PG13-rating, altså 13 års aldersgrense. Likevel forsikrer Jones om at filmen vil ligne mer på for eksempel «Gladiator» enn de mer barnevennlige «Narnia»-filmene.

- Du kan komme unna med en del med en 13 års-grense, sier han.

«» 

- Ikke en spillfilm

Daglig leder i Blizzard, Paul Sams, fortalte i helgen til GameSpot at de ikke er redd for at «Warcraft» skal lide samme skjebne som mange andre spillfilmer.

De ser nemlig ikke på det som en spillfilm i det hele tatt.

- Vi bestemte oss for å ikke lage en spillfilm. Det vi ønsket å lage er en fantastisk fantasy-film der kildematerialet tilfeldigvis kommer fra en spillserie, sier han.

Det handlet også om å ikke stresse med å få ut en film, men å ta seg tiden til å gjøre det skikkelig.

- Vi har brukt masse tid på å forsikre oss om at manus er fantastisk, og at vi får med oss de rette menneskene, sier Sams.

Menneskene de har fått med seg foruten Jones og Westonhofer inkluderer dem hos produksjonsselskapet Legendary Pictures. De har tidligere stått bak blant annet Christopher Nolans «Batman»-trilogi og «The Hangover»-filmene.

Han tror også at Jones er rett mann for lederjobben. Han skal ha spilt alle spill Blizzard har gitt ut.

- Han kjenner oss, han forstår oss, han er en av oss, og han er dediktert, sier Sams.

«Warcraft» skal ha premiere 18. desember 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3