David Bowies sønn lager «World of Warcraft»-filmen

Filming starter til høsten.

31. januar 2013 11:36

(PressFire.no): Den respekterte filmregissøren og sønnen til musiker David Bowie, Duncan Jones, tar nå på seg å filmatisere den utrolig populære «Warcraft»-serien. Det bekrefter The Hollywood Reporter.

Duncan Jones har etablert seg som en respektert regissør bare etter de to filmene «Moon» (2009) og «Source Code» (2011). Begge er kjent for en intelligent tilnærming til plottet. Han har vunnet flere priser, deriblant Baftas debutpris for «Moon».

Stjernelag

Charles Leavitt, som blant annet skrev «K-Pax» og Oscar-nominerte «Blood Diamond», har skrevet det strengt hemmelige manuset til filmen.

Produsentene hos Legendary Pictures og Atlas Entertainement har stått bak blant annet «The Dark Knight», «Sucker Punch» og kommende «Pacific Rim» fra Guillermo del Toro.

«Warcraft»-filmen har vært planlagt i en årrekke. Spillstudioet selv avslørte planene allerede på sin messe BlizzCon i 2007.

Raimi ut, Duncan inn

I 2009 ble også «Spider-Man»-regissøren Sam Raimi knyttet til prosjektet, men på grunn av konflikt med produksjonen av «Trollmannen fra Oz»-forløperen, «Oz the Great and Powerful», måtte han i fjor sommer fortelle at han hadde meldt avbud.  

«Oz the Great and Powerful» skal ha premiere i løpet av 2013.

Det var Activision sjefen selv, Bobby Kotick, som i høst bekreftet at filmen var i live ved å kunngjøre at de har fått Charles Leavitt til å skrive et nytt manus.

Ifølge Hollywood Reporter skal filmingen av «Warcraft» filmen etter planen starte høsten 2013, med mål om premiere i 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3