Eminem og Jay-Z har inntatt «DJ Hero»

Tre mikser med bidrag signert Eminem og Jay-Z finner nå veien til «DJ Hero».

24. mars 2010 12:53

Da «DJ Hero» nærmet seg lansering i fjor høst, kom Eminem og Jay-Z på banen og ble på en måte frontfigurer for spillet som er utviklet av FreeStyle Games. Helt sikkert motivert av en pen og stor sjekk – men også muligheter for en fremtidig profilering og et kreativt samarbeid.

Dette samarbeidet får vi nå tre eksempler på gjennom den nye låtpakken til spillet.

De som sikret seg Renegade-utgaven av spillet, har allerede fått med seg musikk fra Eminem og Jay-Z i CD-format. Nå er det imidlertid mulig å musisere selv – og oppleve hvordan krysningen av disse gigantene fremstår.

Les også: Vår anmeldelse av «DJ Hero».
Les også: Intervju med DJ Shadow som har medvirket på «DJ Hero».

«DJ Hero»-utvidelsen med Eminem og Jay-Z er allerede ute på XBLA til Xbox 360, mens PS3- og Wii-eiere kan slippe seg løs 25. mars om dette klinger bra i ørene dine.

(Se videoer nederst i saken).

Man får følelsen av at de tre miksene som nå er gjort tilgjengelig som nedlastbart innhold har blitt gjemt til nå av nettopp én grunn: Det gir deg en fin anledning til å gå ned i kjeller eller loft – også kjent som plastinstrumentkirkegåren - på jakt etter platespilleren.

SHOW ME WHAT YOU GOT

«DJ Hero» ble stemt frem som PressFires favorittmusikkspill fra 2009, med «The Beatles: Rock Band» på andreplass.

Mest fordi det var en ny spinn (!) på hele musikkspillsjangeren, men også fordi man aner konturene av at en oppfølger kan bli riktig så gøy.

Utstyret har vi jo allerede liggende – og potensial for å lage en morsom «DJ Hero 2» er definitivt tilstede. Og da helst et spill som gir deg mer frihet og mulighet til å improvisere mer.

Les også: David Guetta røpet en DJ Hero-oppfølger.

En god slump av «DJ Hero»-miksene på spilldisken var og er imponerende, lagd av profilerte DJ’er og musikere. Og med disse tre nye miksene får man påfyll og mer av det slaget. Dette er den totalt tredje pakken med mikser som kan lastes ned digitalt – noe som får totalantallet låter tilgjengelig opp til over 100.

Eminem og Jay-Z-bidragene forandrer ingen oppfatning av spillet. Miksene inneholder de samme bakgrunnene og rent spillmekanisk byr de heller ikke på noe nytt.

Du kan forresten ikke velge disse to herrene som spillbar DJ-karakter om du hadde forhåpninger om noe slikt, her lar man musikken tale for seg. Det vil si, med noen forbehold: Ordet «ass» har blitt erstattet med en langt mer familievennlig pipelyd...

Det er også synd at vi ikke får nye achievements med på kjøpet, det hadde definitivt økt verdien en smule. Disse tre nye mashups’ene kan du selvsagt ta online og finne noen å konkurrere mot.

Pakken inneholder som sagt tre mikser:«Shake That» (Eminem) vs «Show Me What You Got» (Jay-Z)
«Without Me» (Eminem) vs «Encore» (Jay-Z)
«Can I Get A» (Jay-Z) vs «Lose Yourself» (Eminem)


På Xbox LIVE Marketplace koster denne pakken 640 Microsoft-poeng, som tilsvarer cirka 52 kroner. Denne uken, 25. mars, blir den samme utvidelsen gjort tilgjengelig på PlayStation 3 og Wii.

Se tre videoer som tar for seg disse tre mashup’ene fra Eminem og Jay-Z:

Jay-Zs «Can I Get A Little» mikset med Eminems «Loose Yourself»:Jay-Zs «Encore» mikset med Eminems «Without Me»:


«Shake That» (Eminem) mikset med «Show Me What You Got» (Jay-Z):


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3