Embracer med nye store oppkjøp

Kjøper Eidos Montreal, Crystal Dynamics og Square Enix Montreal.

2. mai 2022 10:31

(PressFire.no): Embracer Group, tidligere kjent som THQ Nordic, har gjennom de siste årene gått helt bananas med oppkjøp av små til medium store spillstudioer.

Selskapet eier i dag 111 spillstudioer, inkludert 3D Realms («Duke Nukem»), Gearbox («Borderlands»), Tarsier («Little Nightmares») og Cryptic («Star Trek Online»).

I tillegg eier de også selskaper som Dark Horse Comics (tegneserier) og Asmodee (brettspill).

Nå varsler Embracer Group at de kjøper de tre spillselskapene Crystal Dynamics (som nylig har gitt ut de nyeste «Tomb Raider»-spillene og «Marvel's Avenger»), Square Enix Montreal (best kjent som studioet bak «Hitman Go», «Lara Croft Go» og «Deus Ex Go») og Eidos Montreal (lagde det nyeste «Guardian's of the Galaxy»-spillet).

Crystal Dynamics jobber i disse dager også med det kommende «Perfect Dark»-spillet.

Oppkjøpene er på rundt 2,7 milliarder norske kroner til sammen og inkluderer rundt 1100 ansatte. Dette betyr at det svenske selskapet nå eier merkevarer som «Tomb Raider», «Deus Ex», «Thief» og «Legacy of Kain»​.

Embracer Group er i ferd med å etablere seg som et av de største spillselskapene som finnes. Etter oppkjøpet vil det jobbe mer enn 10 000 dedikerte spillutviklere i paraplyorganisasjonen fordelt på 124 interne studioer.

I en pressemelding skriver selskapet at de per i dag jobber på mer enn 230 kommende spill, hvorav 30 klassifiseres som såkalte AAA-titler.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3