Embracer kjøper tegneseriegigant

Dark Horse blir svenskeid.

21. desember 2021 12:30

(PressFire.no): Den svenske spillutgiveren Embracer Group, tidligere kjent som THQ Nordic, har nok en gang åpnet lommeboka for å kjøpe et selskap.

Dark Horse ga ut en «Halo Infinite»-serie nylig.

Denne gangen trår de derimot innenfor en litt annen bransje, der de nå kjøper Dark Horse Media – som primært er en tegneserieutgiver kjent blant annet for utgivelsene av serier som «Sin City», og eier mer enn tre hundre varemerker.

Tegneseriedelen består også av en større anime-del og publiserer også en rekke utgivelser basert på eksisterende merkevarer – som «The Legend of Zelda: Hyrule Historia».

Selskapet inneholder også en filmdivisjon som stod bak filmer som «The Mask» og «Hellboy»-filmene. Det skal visstnok være mer enn 40 prosjekter under utvikling her.

Tidligere i år ble det klart at Dark Horse startet en egen spilldivisjon, men det vites ikke hvilke spill som eventuelt er under utvikling der.​

Oppkjøpet bringer med seg mer enn 180 ansatte og en omsetning på rundt 900 millioner svenske kroner i året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3