Embracer kjøper Limited Run Games, rettighetene til «Ringenes herre» og enda flere spillstudioer

Inkludert skaperne av «Killing Floor» og «Teardown».

18. august 2022 08:59

​(PressFire.no): Svenske Embracer Group, som nesten er like kjent for alle sine oppkjøp av spillstudioer som spillene de lager, har åpnet pengepungen nok en gang.

I dag varsler selskapet at de har kjøpt amerikanske Tripwire Studios, kjent for spill som «Killing Floor» og sist aktuell med haispillet «Maneater». Også deres utgiveravdeling Tripwire Presents, som nylig ga ut «Chivalry 2», er med i oppkjøpet.

Også det svenske studioet Tuxedo Labs, som utviklet voxel-spillet «Teardown» tidligere i år – og som har solgt mer enn én million eksemplarer – er blitt solgt til Embracer. Studioet er basert i Malmø og består av seks ansatte.

Det tredje oppkjøpet denne runden er utgiverselskapet Limited Run Games, som har spesialisert seg på å gi ut spesialutgaver av spill og fysiske utgivelser fra mindre indie-studioer.

Limited Run Games gir ut fysiske spesialutgaver.

Til slutt i oppkjøpsbunken er Singtrix, et selskap som jobber med teknologi til musikkspill og karaokemaskiner. Selskapets grunnleggere står bak patentene som drev spill som «Guitar Hero».

Embracer Group forteller i sine investorrapporter at de nå har 222 spill under utvikling, og at av disse er 25 såkalte «AAA»-spill.

Men det er ikke alt, for en helt ny undergruppe hos Embracer kalt Freemode, er også grunnlagt, og skal jobbe med mindre studioer for å hjelpe disse til å vokse.

I den forbindelse har det blitt gjort enda flere oppkjøp, som skal ligge under denne nye gruppen.

Det japanske studioet Tatsujin, med Masahiro Yuge som sjef, er kjøpt opp som en del av dette.

Yuge stod bak spill som «Truxton», «Snow Bros» og «Flying Shark» da han jobbet for arkadespillselskapet Toaplan. Embracer har også kjøpt Toaplan-rettighetene og overført disse til Tatsujin.

Også svenske Bitwave Games er kjøpt opp for å være med i Freemode. De utga sist spillet «Wunderling», og skal jobbe med å porte en rekke spill fra Toaplan-katalogen til nye plattformer.

Totalt har de 13 877 ansatte, hvorav 9436 er spillutviklere.

Selskapet eier i dag rundt 120 spillstudioer, inkludert 3D Realms («Duke Nukem»), Gearbox («Borderlands»), Tarsier («Little Nightmares») og Cryptic («Star Trek Online»).

I mai kjøpte selskapet både Crystal Dynamics («Tomb Raider»-spillene og «Marvel's Avenger»), Square Enix Montreal («Hitman Go», «Lara Croft Go» og «Deus Ex Go») og Eidos Montreal («Guardian's of the Galaxy»).

Embracer eier også selskaper som Dark Horse Comics (tegneserier) og Asmodee (brettspill).

I tillegg til alt dette har Embracer også like greit kjøpt Middle-earth Enterprises, som eier rettighetene til alt som har med Ringenes herre og Hobbiten å gjøre. Dermed eier svenskene også rettighetene til alle bøkene og tekstene fra Tolkien, filmer, spill, brettspill og lignende som baseres på de kjente bøkene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3