- «Elder Scrolls Online» annonseres snart

Et MMO i samme univers som «Skyrim» kan være på vei.

17. mars 2012 13:04

(PressFire.no): Det er ingen hemmelighet at Zenimax, moderselskapet til «The Elder Scrolls»-skaperen Bethesda, har et MMO på vei.

Et drøss med stillinger har i det siste vært utlyst hos Zenimax Online Studios, som ikke legger skjul på at de jobber med et slikt spill. Men hva for et spill det er, har de ennå ikke røpet.

Det kan forandre seg i mai. Ifølge en anonym kilde som har pratet med Tom’s Guide, vil selskapet snart annonsere «The Elder Scrolls Online».

Tusen år før «Skyrim»

Spillet foregår ifølge kilden et helt årtusen før «Skyrim», og da også flere hundre år foran noe annet kapittel i «Elder Scrolls»-sagaen. Dette plasserer handlingen til dette universets andre tidsalder («Second Era»), ifølge Tom’s Guide.

Kilden kan også fortelle at det vil være tre grupperinger å velge mellom, som hver er representert av et «dyr»: En løve, en drage og en uviss «rovfugl» – kanskje en ørn eller føniks. 

Kan også være «Fallout»-MMO

På nyåret skrev vi at Zenimax/Bethesda også har sikret seg rettighetene til å lage et MMO i «Fallout»-universet.

Bethesda, som har laget de siste spillene i denne serien, kom seirende ut av en rettslig klinsj med de opprinnelige utviklerne, Interplay, og innen 2014 vil de sitte på alle rettigheter for serien.

- Vi er fornøyd med å slippe distraksjon og utgiftene mens vi sikrer oss alle rettighetene til «Fallout»-navnet. Vi er nå i stand til å utvikle fremtidige «Fallout»-titler til fansen uten å måtte involvere andre eller overhengende søksmål, sa Zenimax-sjefen Robert Altman den gang.

Det er med andre ord godt mulig at det er et MMO i dette universet som nå er under utvikling. På den annen side kan de ha sikret seg disse rettighetene bare for få det ut av verden og, som Altman sier, å ikke risikere søksmål om de vil utvide serien.

Zenimax og Bethesda har valgt å ikke kommentere ryktene om «Elder Scrolls Online», og når vi får vite mer om MMO-prosjektet er ikke bekreftet. Men kanskje blir det i mai?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3