- EA ville kjøpe Valve

Skal ha verdsatt Steam-eierne til over 6 milliarder kroner.

10. september 2012 16:16

(PressFire.no): Spillselskapet Valve har en unik posisjon i at de er fullstendig privateid og ikke svarer til aksjeholdere. Det har blant annet gitt dem total kommersiell og kreativ frihet.

På veien har de skapt verdens største digitale spillbutikk i Steam og klassiske storutgivelser som «Half-Life», «Portal» og «Team Fortress 2». Det har vekket oppmerksomhet.

Storutgiveren EA skal ha vært interessert i å kjøpe spillstudioet for en milliard dollar, ifølge to anonyme kilder New York Times har snakket med, men forhandlingene falt gjennom og EA startet sin egen spillbutikk Origin.

- Det er mye mer sannsynlig at vi bare smuldrer opp enn at vi sier «la oss finne et digert selskap som vil betale oss ut og vente to eller tre år før de oppløser arbeidskontraktene våre», skal Valve-stifter Gabe Newell ha uttalt ifølge den amerikanske avisa.

Vil utvide horisonten vår

New York Times besøkte opprinnelig Valve for å gjøre et portrett av bedriften, som har et usedvanlig flatt hierarki, men dultet blant annet innom deres arbeid med «virtual reality»-briller.

Seattle-selskapet lefler angivelig med «augmented reality»-teknologi, som viser digitale bilder på steder i den virkelige verden gjennom spesielle briller.

Dette kan være en del av Valves mye omtalte storsatsing på maskinvare, men brillene de viste frem tilhørte produsenten NVIS. De lager altså ikke den fysiske delen selv.

Endelige, troverdige briller skal visst være klare om tre til fem år, ifølge Valves programmeringsguru Michael Abrash, og de har visst planer om å dele designen med andre leverandører.

Horn i siden til Windows 8

Den amerikanske avisas besøk hos de alternative spillskaperne skal også ha snurret innom deres stadig økende støtte for spill i Linux og aversjon mot Windows 8.

- Vi hadde fortalt Microsoft at vi skjønner alle frustrasjonene og utfordringene deres, men at å kopiere Apple ikke sinker - men aksellerer nedgangen deres, siteres Gabe Newell.

Steam-selskapet skal ha ambisjoner om å overføre alle spillene i salgskatalogen sin til det forholdsvis smale operativsystemet, noe som kan spås å kunne gi det en ny vår.

Nylig åpnet Valve Greenlight-tjenesten, som skal la menigmenn promotere spill som burde innlemmes i Steam-butikken, og mottok kritikk for å ha nektet en erotisk sjekkesimulator innpass.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3