Snart kan du bestemme hva som skal på Steam

- Spre ordet uten å være irriterende

10. juli 2012 10:27

(PressFire.no): Tilstedeværelse på Steam kan ha svært stor betydning for salgstallene til et pc-spill. Som verdens klart største spillbutikk og -sentral har tjenesten en helt unik rekkevidde.

Selv om nettbutikken nødvendigvis ikke har hylleplass å tenke på, har Valve vært selektive med hvilke spill som får komme dit - til manges frustrasjon.

I august kan det bli en endring på denne problematikken, når Steam Greenlight lanseres.

Dette er en tjeneste som lar utviklere foreslå spillet sitt til lansering i nettsjappa, hvorpå spillere kan stemme på det de synes er de mest attraktive utgivelsene.

- Det er deres penger

- Utgivelsestempoet på Steam vokser stadig og betraktelig. På grunn av den teknologiske flaskehalsen må en gruppe mennesker ta den vanskelige avgjørelsen det er å bestemme hva som får innpass og ikke, skriver Valve på hjemmesiden sin

Spillskaperne må selv foreslå en plass i nettbutikken, men kravene for eksponering i Greenlight er temmelig smale. Man trenger et lite bilde av omslaget eller tilsvarende, fire skjermbilder, en video som viser spillet og en liten beskrivelse med systemkrav.

Det er ikke et absolutt krav at spillene som sendes inn er fiks ferdige. Noe av tanken er at entusiastiske fans skal kunne følge lovende prosjekter så tidlig som mulig, 

- Spillerne bør bestemme hva som skal utgis. Det er tross alt de som bestemmer hva de velger å bruke penger på, lokker hjemmesiden.

Ikke et stemmejag

Selv om man oppfordres til å rangere spill, legge igjen tilbakemeldinger og «spre ordet uten å være irriterende», er ikke Greenlight en ren popularitetskonkurranse.

- Det spiller ikke så stor rolle hvor mange stemmer du har fått. Vi ser heller på den relative interessen i forhold til andre spill på tjenesten, skriver Valve.

Det kan for eksempel bety at smale eventyrspill som har imponerende oppslutning i forhold til andre spill i sjangeren, stiller like godt som utgivelser i langt mer populære sjangere.

- Vi er mest interessert i å finne spillene folk vil ha, ikke stille krav om at de treffer et eksakt antall stemmer.

Greenlight kommer i august en gang, til Windows og OS X.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3