EA stenger Pandemic Studios

Ryktene viste seg å stemme. Electronic Arts stenger dørene for utviklerne i Pandemic Studios.

18. november 2009 07:15

Tidligere i dag begynte det å gå rykter om at Electronic Arts kom til å fortelle de ansatte ved Pandemic Studios at de mister jobbene sine. Og det skjedde, også.

Dette som ledd i planene om å slanke staben med 1500 ansatte før mars neste år.

Pandemic har tidligere vært offer for slaktekniven. For deres Australia-kontor trynet kraftig i forsøket på å lage et Batman-spill før deadlinen røyk og lisensene rundt et nytt spill med flaggermusmannen forsvant.

«Dark Knight» ble aldri et spill, og den smått utrolige historien rundt dette spillets skjebne kan du lese mer om her.

FLERE STUDIOER I FARESONEN

Studioet ble grunnlagt i 1998 og havnet under EA-eierskap så sent som i 2007.

Mange trodde at Pandemic hadde en stor fremtid foran seg, som et av de toneangivende spillstudioene, men ting skulle bli annerledes.

Studioet er mest kjent for å ha lagd spill som «Mercenaries» og «Star Wars: Battlefront», og har også lagd det kommende «The Saboteur».

Noen av utviklerne i Pandemic L.A. fikk beholde jobben etter dagens møte, og blir i følge Kotaku flyttet til Los Angeles-kontoret til EA.

- Jeg vil understreke at Pandemics merkenavn og spillserier vil leve videre, uttaler Nick Earl i EA.

- I løpet av de neste månedene vil vi annonsere planer vedrørende nye spill basert på Pandemic sine serier, fortsetter han.

Rykter som Kotaku viderebringer, vil ha det til at så mange som 200 ansatte i dette studioet mistet jobben sin i dag. I tillegg til Pandemic, vurderer EA å stenge eller kutte hos Maxis, som står bak «Spore»- og «Sims»-spillene, og studioet bak Command & Conquer-spillene.

Teamet som i disse dager jobber med å ferdigstille «Command & Conquer 4: Tiberian Twilight», basert i Los Angeles, har visstnok allerede fått advarsler om at de snart mister jobbene sine, skriver Kotaku.

I tillegg er Tiburon-studioet, ansvarlige for den suksessrike Madden-serien i tillegg til det nye MMA-kamsportspillet og Tiger Woods-spillene, samt EAs Black Box-studio («Skate», «Need for Speed») nevnt i forbindelse med den dramatiske nedskjæringen som EA i disse dager er i ferd med å gjennomføre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3