EA Sports dropper papirmanualene

Slår et slag for miljøet.

21. mars 2011 10:52

Electronic Arts fjerner papirmanualene fra sine kommende sportsspill, og følger deretter i fotsporene til Ubisoft som gjorde nøyaktig det samme i fjor vår. Trenger du hjelp, tips eller råd, vil du i stedet finne en digital bruksanvisning fra EA Sports-utgivelsene - i selve spillmenyene.

«Fight Night Champion», som ble lansert i begynnelsen av måneden, er det første spillet fra EA som ble lansert uten papirmanual. EA Sports-talsmann Rob Semsey bekrefter overfor Kotaku at dette er gjort for å gjøre produksjonen av spill mer miljøvennlig.

Ikke se bort fra at en digitalisert brukerveiledning også medfører noen dollar spart.

Men at det er en viss miljøgevinst, hersker det ingen tvil om. Ubisoft eksemplifiserte dette i fjor, da de valgte å droppe manualene med lanseringen av «Shaun White Skateboarding». Ved å gå digitalt droppet man fra Ubisofts side å produsere i størrelsesorden seks millioner papirmanualer i 2010. Det utgjør 180 tonn papir – eller; 2300 sparte trær, fortalte Ubisofts Rich Kubiszewski i april i fjor.

Spillbransjen er fortsatt miljøgriser

PressFire snakket med Jan Bjerk, som jobber i Grønn Drift i forbindelse med Ubisofts nye, grønne strategi ble gjort kjent. Han applauderte tiltaket om å tenke miljø, men mener samtidig at spillbransjen ikke har grunn til å være fornøyd enda.

- Digitalisering av informasjon er jo intet nytt og er en opplagt vei å gå for virksomheter som vanligvis må distribuere manualer sammen med produktene sine, sa miljøkonsulent Jan Bjerk.

- Samtidig må det være lov å minne om at bruk av elektronikk og internett ikke er helt uskyldig når man regner med energiforbruk og komponenter i elektronisk utstyr ikke er helt ufarlige. Energiforbruket knyttet til bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi vokser voldsomt og har vel passert internasjonal flytransport når det gjelder utslipp av CO2.

Greenpeace overvåker spill- og teknologibransjen, og lager hvert år en liste over hvilke produsenter som er verstinger i miljøsammenheng. Både Sony og Microsoft figurerer på listen, men Sony får mer skryt enn konkurrenten.

Nintendo får imidlertid dårligst miljøkarakter fra Greenpeace, av de tre store spillplattformprodusentene, slik de har gjort i en årrekke. Noe av grunnen skyldes at selskapet ikke gjør tilstrekkelig dokumentasjon tilgjengelig, mener miljøorganisasjonen. Microsoft er ikke stort bedre, og fikk bare marginalt bedre karakter på listen som ble satt sammen av Greenpeace i fjor høst.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3