Nintendo er igjen utpekt som miljøgriser

Greenpeace belønner underholdningsgiganten med nok en bunnplassering på sin «grønne» liste.

27. oktober 2010 14:04

Det er langt fra første gang at Nintendo havner nederst på listen som rangerer elektronikkbransjen etter hvor dyktige de er med å ta hensyn til miljøet. Microsoft scorer marginalt bedre, mens Sony er den mest miljøvennlige konsollprodusenten av de tre store, mener organisasjonen.

Nintendo får i år 1,8 av 10 mulige poeng. Greenpeace skriver at det ikke har blitt en betydelig bedring når det gjelder å ta vare på brukte eller ødelagte spillkonsoller som kunder ønsker å kvitte seg med – til tross for at Nintendo har gjort noen fremskritt på denne fronten i USA og Canada.  

Etter at Greenpeace offentliggjorde årets liste, har Nintendo i USA gjort ny informasjon tilgjengelig på sine nettsider. Der heter det blant annet at 814 tonn med materiale mottatt fra kunder og butikker har blitt resirkulert eller gjenbrukt på andre måter. Dette er en økning fra 552 tonn i 2008, men allikevel ikke nok til å imponere Greenpeace.

Nintendo får også stryk for ikke å innfri løfter om å redusere CO2-utslipp.

Microsoft ramler én plassering på Greenpeace sin liste sammenlignet med fjoråret, og endte i år opp med 1,9 poeng av 10. Grunnen er at Microsoft ikke har oppfylt handlingsplanene om å fase ut PVC i sin produksjon av konsoller og spilltilbehør. Greenpeace trekker ett helt poeng bare på grunn av dette, står det i denne 37 sider lange rapporten.

Sony havner midt på treet med 5,1 poeng av 10 mulige, og går litt opp sammenlignet med i fjor. Selskapet får skryt for å ha bidratt med dokumentasjon som blant annet gjennomgår planene om å kutte klimafiendtlige gasser.

Nokia og Sony Ericsson er de to elektronikkselskapene som får best miljø-score. Nokia er aller best (7,5 poeng) og får også i år topplasseringen. Greenpeace belønner mobilselskapet for å ha sluttet å bruke PVC-materialer tilbake i 2005, og mener at Nokia er i førersetet på flere fronter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3