- EA Origin er en bra ting

«Minecraft»-utvikleren frykter monopol.

16. mars 2012 14:05

(PressFire.no): I fjor lanserte Electronic Arts sin nye digitale spillbutikk og tjeneste, Origin. En direkte konkurrent til Steam.

Tjenesten har fått en litt tøff start fordi mange spillere føler det som et overtramp når Electronic Arts tvinger spillerne til å installere tjenesten for enkelte av sine pc-spill. Man er for eksempel nødt til å ha tjenesten installert for å spille «Battlefield 3».

- Liker at det finnes konkurrenter

- Jeg mener det er litt farlig å bare ha én digital distribusjonsplattform som Steam. Jeg elsker Valve, men som prinsipp synes jeg idéen om én plattform er skummel. Derfor liker jeg at det finnes konkurrenter, for eksempel Desura og Impulse som nylig ble kjøpt av GameStop.

- Det er en bra ting at det finnes flere, forteller han til Gamespy.

Likevel mener han at det er rart at Electronic Arts ikke har lært mer av Steam i løpet av de åtte årene plattformen har eksistert:

- Origin gjør et par ting dårlig sammenlignet med Steam, noe som er imponerende siden de har hatt muligheten til å studere Steam i åtte år. De bør definitivt få sjansen til å gjøre sin egen greie, men de burde kanskje bevege seg bort fra titler som krever at folk bruker det og heller vise folk hvorfor de bør bruke det, sier han.

Steam har store markedsandeler

Valve går ikke ut med salgstall på Steam, men i 2009 ble det antatt at plattformen hadde 70 prosent av alt digitalt spillsalg.

«Minecraft» blir ikke distribuert på noen digitale plattformer, blant annet fordi spillet kan spilles rett i nettleseren. Samtidig har Persson tidligere forklart at restriksjoner i Steam gjør at de ikke finnes på plattformen. Spillet finnes imidlertid til Android, iOS og er på vei til Xbox 360.

Origin har det siste halve året også fått inn andre spillselskaper i katalogen, både Warner Bros, Capcom og THQ har lagt ut spillene sine på tjenesten. Nylig ble det også klart at enkelte spill fra Electronic Arts man har kjøpt i Steam kan lastes ned eller flyttes til Origin.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3