EA legger ned «Project Cars»-serien

8. november 2022 18:11

(PressFire.no): Electronic Arts har i en intern annonsering til sine ansatte sagt at de stanser all videre utvikling og investering i bilspillserien «Project Cars».

Det melder bransjenettstedet GamesIndustry.biz.

EA kjøpte Codemasters i februar i fjor, og fikk da med spillserien på lasset – etter at Codemasters på sin side kjøpte utviklerstudioet bak serien, Slightly Mad Studios.

De 150 ansatte der vil nå flyttes til andre passende roller der det er mulig, sier EA.

– Valg som dette er veldig vanskelige å ta, men de lar oss prioritere fokuset vårt på områder vi mener har den beste muligheten til å skape opplevelser fansen vil like, sier EA i en uttalelse.

– Vi fokuserer vår styrke innenfor racing-porteføljen vår, spesielt til lisensierte merkevarer og åpen-verden-opplevelser, og vi ekspanderer våre serier til å bli mer sosiale med langtlevende live-tjenester.

– Med skiftende forventninger fra fansen, så innser vi at vi må ​utvikle våre spill forbi bare ren spilling, og gi opplevelser som lar fansen se på, skape og koble seg til med venner.

Det er tre spill i «Project Cars»-serien, men de to første ble tatt av markedet i starten av oktober på grunn av utgåtte bil- og banelisenser. Det tredje spillet kom i 2020, men var ikke like godt mottatt som resten – vår anmelder sa at spillet hadde en «full identitetskrise».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3