EA i munnhuggeri med tidligere sjef

Bitter eks-sjef i Electronic Arts får svar på tiltale fra sin tidligere arbeidsgiver.

18. januar 2010 15:39

Tidligere EA-sjef Mitch Lasky publiserte i forrige uke en lang blogg hvor han langet ut mot sin tidligere arbeidsgiver. I bloggen skriver han blant annet at EA er i «feil bransje» og at de har en «strategi i retning konkurs».

Videre påpeker han at det bare er avdelingen for digital distribusjon som har hatt suksess og at de har gitt ut flere spill som er mislykket enn vellykket.

Lasky skriver også at selskapet er tynget med dyre lisenskostnader og går langt i å antyde at det er den nye sjefen John Riccitiello som er ansvarlig for problemene.

- BURDE PRØVE KOFFEINFRI KAFFE

Det han ikke forteller er at han selv var en aktuell kandidat som sjef for EA, mens det til slutt ble Riccitiello som fikk jobben i 2007.

Nå svarer kommunikasjonssjef i EA, Jeff Brown, på tiltale.

Brown mener Lasky har vært besatt etter å ha blitt avvist for jobben som EA-sjef.

- Mitch må prøve koffeinfri kaffe, sa Brown til Venturebeat, og insinuerer at Lasky er bitter fordi han ikke fikk jobben som gikk til John Riccitiello.

- Det er aldri lett å bli avvist for en jobb, men folk flest bruker ikke tre år på å være besatt av det. Siden Mitch sluttet i EA har Apple funnet opp iPhone, Facebook har utviklet seg til å bli en spillplattform og EA Mobile ble verdensledende.

Ifølge Venturebeat solgte Mitch Lasky sitt eget mobilselskap, JamDat Mobile, til Electronic Arts for 680 millioner dollar i slutten av 2005 før han tok avskjed med selskapet ett år etter.

Venturebeat påpeker også at aksjeverdien i EA har sunket med svimlende 11 millioner dollar de siste årene. Nåværende aksjeverdi skal ligge på rundt 4 millioner dollar.

De røde tallene har gitt store konsekvenser for spillselskapet, som i høst måtte kutte hele 1500 stillinger på verdensbasis.

- Mesteparten av disse grepene vil være utført innen 31. mars 2010. Denne planen vil kutte kostnader med minst 100 millioner dollar i året og omorganiseringskostnader for mellom 130 og 150 millioner dollar, het det fra Electronic Arts.

Samtidig kjøpte Electronic Arts det norske spillselskapet PlayFish som en endring i fokus på spill for sosiale medier som Facebook.

Ifølge E24 og Wall Street Journal måtte EA ut med 400 millioner dollar for selskapet som har opprinnelse fra Tromsø.

Den lave aksjeverdien for EA har også gjort at ryktene om oppkjøp har gått runden på nettet. Blant annet skal Microsoft ha vært interessert i selskapet, mens Lasky i sin blogg snakker om Disney som en potensiell oppkjøper.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3