Blir «FIFA 11» Microsoft-eksklusivt?

Aksjene til Electronic Arts fikk fart på seg etter at ryktene om et oppkjøp ble kjent.

23. september 2009 23:35

Aksjene til Electronic Arts skjøt fart i dag. Grunnen? Microsoft skal visstnok være i tenkeboksen og vurderer å kjøpe spillutvikleren og distributøren Electronic Arts, påstås det.

Hvis disse ryktene stemmer, og oppkjøpet skulle vise seg å bli en realitet, vil det i ytterste konsekvens bety at populære bestselgere som FIFA- og Need for Speed-seriene bare vil komme ut til PC og Xbox 360.

Dette er nemlig plattformene som Microsoft besitter.

AKSJENE TIL EA OG MICROSOFT ØKTE

Reuters skriver at EA-aksjen vokste med over 8% til 20,01 dollar onsdag kveld (norsk tid) på bakgrunn av at ryktene om et oppkjøp begynte å svirre.

- Det er samtaler om at Microsoft kan være interessert i et oppkjøp av Electronic Arts.

- Det er uformelle samtaler, men det hele er lekket, sier Frederic Ruffy  som jobber for WhatsTrading.com, i følge den pålitelige nyhetskilden Reuters.

En Londonbasert megler som Reuters også bruker som kilde, formidler mye av det samme budskapet.

Som resultat gikk også Microsoft-akskjene opp, med 1,1 prosent til 26,05 dollar på Nasdaq-børsen.

Electronic Arts ble grunnlagt av Trip Hawkins i 1982 og selskapet ble raskt en av pionerene i utviklingen av å bringe spillopplevelser hjem til folk. På slutten av 80-tallet begynte Electronic Arts også å utvikle spill selv, i stedet for bare å distribuere.

Les også: Slik var EAs Tokyo Game Show-pressekonferanse.
Les også: EA annonserer
«Skate 3»

.
Les også: EA gir ikke opp
«Dead Space» og «Mirror's Edge».

EA støttet den banebrytende utviklingen på 90-tallet, både når det gjaldt hjemme-PC-markedet og den gryende konsollutviklingen.

På begynnelsen av 2000-tallet var EA en av de største tredjepartsutviklerne, men de siste par årene har det blitt rapportert om at EA har lidd store tap.

De seneste årene har EA vært mest kjent for bestselgere som FIFA-, Sim City-, Madden-, Rock Band-, NHL-, Need for Speed- og NBA-seriene, men de har også kjøpt opp utviklere som svenske DICE (som står bak Battlefield-spillene) og Burnout-utviklerne i Criterion Games.

Inntil nylig var EA den største spillutvikleren i verden, inntil Activsion slo seg sammen med Vivendi og dannet Activision Blizzard.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3