EA-aksjen går på smell etter «The Old Republic»-bekymring

Analytiker tror ikke spillet har solgt til forventingene.

21. januar 2012 12:36

(PressFire.no): Det er ikke bare spillere som var spente på om Electronic Arts’ gigantsatsing innen massive onlinespill, «Star Wars: The Old Republic». Også investorer har fulgt lanseringen med argusøyne for å måle pulsen for onlinespill.

De foreløpige rapportene har indikert at lanseringen har vært en suksess, og Electronic Arts har selv uttalt at de har en millioner abonnenter.

Men på torsdag kom de første urolige meldingene om spillet – det var finansanalytikeren Todd Mitchell hos Brean Murray Carret & Co som i en rapport reduserte prisforventningene fra 28 dollar til 22 dollar. Det resulterte i at EA-aksjen ramlet 3 prosent, til en verdi pålydende 17.75 dollar.

Ifølge marketwatch.com skal han ha skrevet at «bekymringer har kommet krypende» og at det i hovedsak skyldes at «salget ser ut til å ha underlevert i forhold til forventningene». I tillegg skal observasjoner av spillingen ha fått dem til å revurdere antagelser om spillet.

Siden lanseringen av «Star Wars: The Old Republic» rundt juletider har spillet blitt oppdatert med både fiksing av feil og nytt innhold flere ganger. Denne uka ble versjon 1.1 sendt ut, en oppdatering som blant annet inkluderer en ny flashpoint.

OPPDATERING: Etter torsdagens dupp har EA-aksjen hentet seg inn igjen.

Ifølge utviklerne selv skal det være mer innhold på vei i form av oppdateringer. Se video om kommende innhold i videoen under:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3