- «Duke Nukem Forever» lanseres i 2011

Nei, det er ingen forsinket aprilsnarr: Evighetsprosjektet skal være ferdig til neste år.

3. september 2010 20:28

Helt i tråd med ryktene som har florert i forkant av PAX-messen, som denne helgen går av stabelen i Seattle, har det tikket ut nyheter som bekrefter at Gearbox Software har fått «Duke Nukem Forever» servert fra Take-Two - utgiveren som til slutt fikk sikret seg rettighetene til spillet som først ble annonsert i 1997.

Etter at 3D Realms, utviklerne som jobbet med spillet i en hel evighet, i fjor måtte kapitulere, fulgte det en bitter rettssak som altså endte med at det Texas-baserte spillstudioet fikk oppgaven med å ferdigstille spillet. Resultatet av hva 3D Realms klarte å lage i løpet av alle disse årene ble grundig dokumentert etter at lekkasjer, angivelig fra tidligere ansatte, begynte å dukke opp like etter sammenbruddet i fjor.

I forbindelse med PAX (Penny Arcade Expo), kunne Gearbox-sjef Randy Pitchford kunngjøre at «Duke Nukem Forever» skal være ferdig til neste år, og at spillet vil bli lansert til PlayStation 3, Xbox 360 og PC. Tro det eller ei.

TRO MOT DEN ORIGINALE VISJONEN

Gearbox er skaperne av det kritikerroste «Borderlands», som ble sluppet i fjor høst. Studioet har tidligere også lagd Brothers in Arms-spill. Wall Street Journal skriver at «Duke Nukem Forever» blir vist for de fremmøtte under PAX-messen denne helgen. Forvent derfor at en fersk trailer og nye skjermbilder kommer til å dukke opp i løpet av kort tid.

Spillet ble på mange måter et offer for nye konsollgenerasjoner som dukket opp underveis i utviklingen, og mangelen på et klart fokus i løpet av alle årene det har tatt å få det ferdig. 

- Vi var antageligvis for mye perfeksjonister rundt spillet. Når et annet spill kom ut med en fantastisk nyhet, så ville vi matche dette, sa daværende sjef hos 3D Realms, Scott Miller, ifølge Wall Street Journal.

Randy Pitchford, som nå leder Gearbox, jobbet faktisk som en av utviklerne bak «Duke Nukem 3D» - spillet som kom ut før arbeidet med «Duke Nukem Forever» startet. Nå skal Pitchford og selskapet hans sørge for å gi ut spillet som de fleste har ansett som en dårlig vits hver gang det tikket ut nyheter om dette prosjektet.

Pitchford bekrefter at hans Gearbox overtok spillet på tampen av 2009.

- Åpenbart ble ikke spillet ferdig hos 3D Realms, men mye innhold hadde blitt skapt. Fremgangsmåten, investeringen og prosessen hos 3D Realms førte ikke helt fram, og det sprakk mot slutten, sier Pitchford til Wall Street Journal.

- Hos Gearbox Software klarte vi å få alle brikkene samlet. Dette er det spillet det var ment å bli, fortsetter han.

«Duke Nukem Forever» lanseres til PlayStation 3, Xbox 360 og PC en gang i løpet av 2011. Bank i bordet...


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3