Dropper kontroversiell kopibeskyttelse til «R.U.S.E.»

Ubisofts DRM vrakes til fordel for Steam.

12. august 2010 14:28

Utviklerteamet bak det utsatte strategispillet «R.U.S.E.», som nå endelig skal slippes i september, har avslørt at de ikke kommer til å benytte seg av den kontroversielle kopibeskyttelsen til Ubisoft. Det er via en post på de offisielle nettsidene til den digitale spillbutikken Steam, at de forteller at PC-versjonen spillet i stedet vil basere seg på systemet i Steam.

Les også: Våre inntrykk etter betatesten av «R.U.S.E.».

- Noter dere at når «R.U.S.E.» slippes i september vil det nyte godt av Valves Steamworks API for å tilby den beste communityopplevelsen for spillerne.

- Konsekvensen er at du må ha en Steam-konto og internetttilgang for å aktivisere spillet, som man må på Steam. Derfor vil ikke «R.U.S.E.» bruke Ubisofts kopibeskyttelse. Enspillerdelen kan spillet offline, står det i meldingen på Steam sitt forum.

Mange responderer positivt på at Ubisofts kopibeskyttelse ikke tas i bruk. Flere brukere påpeker også at dette gjør at de nå kommer til å kjøpe spillet.

Kopibeskyttelsen til Ubisoft laget mye furore da den i våres ble tatt i bruk på blant annet PC-versjonene av «Splinter Cell: Conviction» og «Assassin’s Creed II» tidligere i år. Kopibeskyttelsen krever blant annet at du har PC-en koblet til internett for kunne å spille, selv om tittelen ikke støtter spilling over nettet. Dette gjorde også at piratene anså det som tiltrekkende å knekke kopibeskyttelsen.

«R.U.S.E.» slippes til Xbox 360, PC og PlayStation 3 24. september.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3