Hevder å ha knust Ubisofts PC-piratsperre

Ubisofts omstridte antipirattiltak kan nå ha møtt sine overmenn. En hackergruppe hevder å ha knekket DRM-sperren på utgiverens PC-spill.

23. april 2010 13:44

Ubisoft har gått i spissen for et korstog mot piratkopierende PC-spillere. I praksis betyr dette at nyere utgivelser fra spillgiganten er utstyrt med en kontroversiell kopibeskyttelse som gjør at spilleren må være koblet på Internett.

Eksempler på spill som er utstyrt med en slik digital kopibeskyttelse (DRM) er «Assassin’s Creed II», «Silent Hunter 5» og «Splinter Cell: Conviction».

Reaksjonene fra spillere har vært mange og intense de siste ukene.

Les også: PC-spillere raser over kopibeskyttelse.
Les også: Ubisoft dropper papirmanualer.

- TAKK FOR UTFORDRINGEN, UBISOFT

For ikke bare gjør dette spilling på en laptop under togreisen umulig, men det har også blitt rapportert om feil og servere som kræsjer i forbindelse med denne ordningen.

Og flere store PC-utgivelser har i tillegg blitt forsinket som følge av at man har ønsket å implementere DRM-ordningen.

Blant annet gjelder dette storspillene «Assassin’s Creed II» og «Splinter Cell: Conviction».

Ubisoft har stått rakt på sitt og hevder at dette er fremtiden for selskapets PC-utgivelser, blant annet i et intervju som Splinter Cell-produsent Max Béland gjorde med VG247 nettopp.

Det har tidligere vært hevdet at denne kopibeskyttelsen har blitt hacket, men da har Ubisoft tilbakevisst dette som sludder og pølsevev. Nå har en piratgruppe på nettet kalt Skidrow lyktes med å lage et program som fjerner DRM-sperren, hevder de selv.

- Tusen takk, Ubisoft. Dette var litt av en utfordring for oss men ingenting stanser den ledende styrken fra å gjøre det vi vil, skriver Skidrow i tekstvedlegget til dette programmet.

- Neste gang bør dere fokusere på spillet og ikke på DRM. Det var sannsynligvis forferdelig for alle legitime brukere. Vi gjør bare livene deres enklere, fortsetter PC-piratene.

Det er teknologinettsiden Cnet som har fått tak i denne informasjonen.

Programmet som Skidrow har utviklet finnes på flere bit torrent-sider allerede, skriver Cnet. Ubisoft har enda ikke kommentert disse opplysningene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3