Dronningen hedrer spillutviklere

Tradisjonen tro har Dronning Elisabeth offentliggjort utmerkelser forbundet med pomp og prakt. På årets liste finner vi flere spillutviklere med base i England.

4. januar 2010 12:45

Briter er glad i pomp og prakt, og hedrer både idrettsutøvere, musikere og andre kulturpersonligheter som et tegn på anerkjennelse.

På nyåret ble årets tilskudd til Den britiske imperieorden offentliggjort, og på den finner vi flere spillutviklere som har vært med på å sette England på kartet.

OVERRASKEDE SPILLUTVIKLERE

Oliver og Paul Collyer, som i sin tid skapte Championship Manager-spillene og stiftet Sports Interactive i 1992, kan nå bestille nye visittkort.

Brødrene ble nemlig tildelt MBE, den laveste av de fem gradene i den britiske imperieordenen.

- Vi er virkelig stolte over å ha blitt vist en slik ære, som er noe vi aldri trodde ville skje oss, sier Collyer-brødrene via Sports Interactive sine hjemmesider.

- Vi startet å jobbe med idéene som har blitt til Football Manager-serien for over 20 år siden fordi vi ville lage fotballmanagerspill vi selv kunne tenkt oss å spille. At spillene har blitt så suksessfulle var aldri en del av hovedplanen, uttaler de.

De senere årene har deres spillserie byttet navn til Football Manager etter eierbyttet, mens Championship Manager – som nå eies og utvikles av Eidos – nylig ble rammet av store nedskjæringer.

Etter at Sports Interactive avsluttet samarbeidet med Eidos har de nye utviklerne bak Championship Manager-spillene slitt med å bevare markedsandeler sammenlignet med Football Manager.

Les også: Vår anmeldelse av «Football Manager 2010».
Les også: Intervju med utviklerne bak «Football Manager 2010».

Utmerkelser blir det også på Codemasters-sjefen Rod Cousens og Paul Jackson (med bakgrunn blant annet fra Electronic Arts), som henholdsvis kan pynte seg med utmerkelsene Commander of the British Empire og Officer of the British Empire.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3