Dreamcast-klassikere til PSN og XBLA

SEGA har annonsert at de vil slippe klassikere som «Sonic Adventure» og «Crazy Taxi» til PlayStation Network og Xbox LIVE Arcade.

10. juni 2010 18:43

Ryktene har flydd rundt i en periode allerede, blant annet i forbindelse med et lekket Sony-dokument vi skrev om i fjor, men nå har SEGA bekreftet at de planlegger en sjarmoffensiv med gamle, gode klassikere fra Dreamcast-æraen.

Så langt har det blitt bekreftet to spill som begge vil være på E3-programmet i år: «Crazy Taxi» og «Sonic Adventure». Sistnevnte vil slippes på PSN og XBLA allerede i høst, mens «Crazy Taxi» ikke har fått et slippvindu enda, skriver Eurogamer.

Disse Dreamcast-klassikerne får en skikkelig opprusting også. For ikke bare blir de utstyrt med Achievements og Trophies, men grafikk og lyd blir også pusset på.

Arkivet over andre Dreamcast-kandidater består av klassikere som «Ikaruga» og «Metropolis Street Racer» (fra Bizarre Creations – utviklerne bak Project Gotham Racing-serien og nylig utgitte «Blur»).

At SEGA velger å starte gjenfødelsen av disse Dreamcast-klassikerne med Sonic er naturlig, men la oss håpe at re-utgivelsene ikke stanser med bare to spill. «Sonic Adventure» ble først sluppet i Japan i 1998, året etter i USA og Europa, og ble bestselgeren på plattformen med litt over 2,5 millioner solgte eksemplarer.

Spillet gjenoppstod for GameCube i 2003 og til PC året etter.

«Crazy Taxi» oppsto opprinnelig i arkadehallene i 1999 men ble gitt ut på Dreamcast året etter. Arkadebilspillet har oppnådd klassikerstatus på en rekke andre plattformer etter den tid – og snart kan dette spillet og flere andre Dreamcast-spill nytes på dagens konsoller.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3