Dramatisk fall i PSP-salget

Men PS3 og nedlastbart innhold redder regnskapet til Sony.

29. oktober 2010 13:27

I går skrev vi om Nintendos regnskap for første halvdel i 2010, og der kom meldingen om at selskapet nå taper penger. Det er spesielt salget av håndholdte konsoller, som Nintendo DS, som har hatt en kraftig nedgang.

Nå viser det seg også at Sonys PlayStation Portable taper terreng.

For i kvartalrapporten til Sony viser det seg at PSP-salget gikk fra 4,3 millioner maskiner i fjor til bare 3,7 millioner i samme periode i år. Ifølge rapporten er det spesielt i den siste måneden av kvartalet at det har sunket kraftig, hvor det har gått fra 3 millioner maskiner i fjor til bare 1,5 millioner maskiner i år.

Dette er nok ikke veldig overraskende på oss i Vesten, hvor PSP-suksessen har latt vente på seg. Men i Japan er PSP en av de mest solgte spillmaskinene de siste årene.

Litt overraskende er det derfor at salget av spill til den bærbare konsollen har holdt seg mer stabilt. Det ble solgt 21,3 millioner spill i løpet av andre kvartal i 2009, mens det i samme periode i år har blitt solgt 20,2 millioner spill.

Det er uansett, og ikke uventet, PlayStation 3 som gjør det best i Sony-stallen om dagen – for det har blitt solgt 5,3 millioner maskiner i årets andre kvartal, sammenlignet med 4,3 millioner i samme periode i fjor.

Spillsalget på PS3 har også gått rett i været – det ble solgt 38,7 millioner spill i løpet av den samme perioden i 2009, mens det i år har blitt solgt hele 60,1 millioner spill.

Også Sonys satsing på nedlastbart innhold viser seg å være en suksess – der har de nemlig klart å snu fra et minusresultat i fjor til fortjeneste i år. I samme periode i fjor endte Sony med et minus på 59 milliarder yen (432 millioner kroner med dagens kurs), men kan i år notere seg grønne tall på 6,9 milliarder yen (50,5 millioner norske kroner med dagens kurs).

Totalt sett har Sony nå snudd tapet på 95,8 milliarder yen, eller 702 millioner kroner, til en liten fortjeneste på 3,1 milliarder yen, noe som utgjør 22,7 millioner kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3