Nintendo går på en smell

DS-salget er nesten halvert.

28. oktober 2010 16:37

At Nintendos enorme suksess med Nintendo DS og Wii har tatt en liten dupp i grafene har vært kjent lenge, men nå avslører de nye offisielle tallene at det kanskje er mer alvorlig enn først antatt.

For spillgigantens regnskap har måttet tåle skikkelig trøkk det siste året.

Ikke unaturlig har spesielt deres håndholdte spillkonsoll, Nintendo DS, hatt en kraftig nedgang. Noe som sannsynligvis skyldes at selskapet har annonsert at den nye maskinen med 3D-skjerm kommer i mars neste år.

Antall solgte Nintendo DS-maskiner har nærmest blitt halvert sammenlignet med i fjor. I fjor ble det solgt 11,7 millioner enheter i løpet av første halvår, mens det i samme periode i år bare har blitt solgt 6,69 millioner.

Salget av spill til DS har også gått ned fra 71,2 millioner spill i første halvår 2009 til 54,8 millioner spill i samme periode 2010.

Nintendo Wii har klart seg bedre, men har også opplevd en nedgang fra 5,75 millioner solgte maskiner første halvår 2009 til 4,97 millioner i 2010. Naturlig nok har også derfor salget på spill hatt en nedgang – i den aktuelle perioden ble det solgt 76,2 millioner spill til Wii i 2009, mens det i år har blitt solgt 65,2 millioner spill.

Resultatet er at Nintendo kun kan notere seg et inntektstap på to milliarder yen, eller 140 millioner kroner mot fjorårets 69,5 milliarder yen i pluss, som med dagens valutakurs utgjør 4,9 milliarder kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3