Digger du «Portal»?

Da bør du se denne kortfilmen.

24. august 2011 14:29

I forbindelse med tegneseriekonferansen Comic-Con har den amerikanske regissøren Dan Trachtenberg hyllet spillserien «Portal» med en kortfilm kalt «Portal: No Escape».

Det skulle ble en stor hit hos publikum - slashfilm.com skriver nemlig at kortfilmen fikk stående applaus etter premiéren. Og det er en imponerende kortfilm han nå har lagt ut på YouTube (se den nederst).

Filmen speiler kanskje ikke samme visuelle uttrykk som Valve har i opphavet, men har i stedet en egenart som ikke beveger seg langt bort fra den mørkere delen av spillene.

Trachtenberg har laget en rekke store reklamefilmer de siste årene – blant annet for profilerte kunder som Coca Cola, Nike og Lexus. I tillegg har han laget en horror-kortfilm kalt «More Than You Can Chew» for YouTube-serien Black Box Tv. I 2003 laget han også kortfilmen «Kickin».

Det er Danielle Rayne som har hovedrollen i filmen, hun har hatt diverse roller i amerikanske tv-serier. Effektene er det Jon Chesson som står bak, som har jobbet med tv-seriene «V», «True Blood» og «Falling Skies». Han har også bidratt i den nye Tom Cruise-filmen «Mission: Impossible – Protocol».

Den etterlengtede oppfølgeren til kulthitten «Portal» fra 2007 ble sluppet til PlayStation 3, Xbox 360 og PC tidligere i år og høstet svært god kritikk hos anmeldere verden over. Vi trillet selv terningkast seks

Tidligere i år slapp også en vennegjeng en fanfilm basert på «Half-Life»-spilluniverset, et prosjekt de hadde brukt to år på å gjennomføre. Den kan du lese om her.

Se «Portal: No Escape» her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3