Her er tidenes fanhyllest til «Half-Life»

Se kortfilmen det tok to år å lage.

24. januar 2011 13:06

En vennegjeng, med «Half-Life»-entusiasten Brian Curtin i spissen, har brukt to år på å produsere en kortfilm basert på spillserien.

Filmen, som klokker inn på litt over ti minutter, har fått navnet «Beyond Black Mesa» og handler om Adrian Shepard og en liten motstandsbevegelse som kjemper for å få ut budskapet om en invasjon fra verdensrommet.

I «Half-Life»-serien blir jorden invadert av romvesener. Shepard er en av soldatene som ble sendt inn i Black Mesas forskningssenter for å slå tilbake mot de ubudne gjestene. Han har også som oppgave å holde et øye med Gordon Freeman, den spillbare hovedpersonen.

Black Mesa Research er navnet på en forskningsorganisasjonen som står bak høyteknologiske våpen og teleportering i spillet.

«Half-Life» kom ut i 1998, mens oppfølgeren ble lansert i 2004 og fikk to utvidelsesepisoder i 2006 og året etter. Ryktene om en tredje episode har versert i flere år.

Spillstudioet Valve, som utvikler «Half Life»-serien, er i disse dager aktuelle med oppfølgeren til «Portal». Valve har også stått bak andre kritikervinnere som «Team Fortress»-spillene og «Left 4 Dead»-serien.

NB! For mer informasjon om «Beyond Black Mesa», besøk hjemmesiden til filmskaperne.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3