- «Diablo III» kommer til konsoll

Blizzard bekrefter at spillet ikke bare blir å finne på PC.

10. januar 2012 16:10

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om at Blizzard lenge har tenkt på en konsollutgave i «Diablo»-serien, men at de ikke helt hadde bestemt seg for om dette var noe de ville satse på.

Blizzard Entertainment-sjefen Mike Morhaime bekreftet i februar i fjor at spillgiganten undersøkte mulighetene sine da.

Jeg tror man kan argumentere for at et spill som «Diablo» kan fungere bra på en spillkonsoll. Det er noe vi faktisk undersøker for å se om det er fornuftig, skal han ifølge Joystiq.com ha sagt.

Så sent som i november i fjor gikk også Jay Wilson, regissør på spillet, ut og forklarte at de ville lage en versjon til konsoller, men at ingen trodde på dem når de sa det.

- Vi har jo prøvd dette før, sa Wilson til Game Informer.

Alle gode ting er tre: Nå har også community manageren hos Blizzard, Mica Whiple, gått ut på Twitter og bekreftet at det er et team som jobber med et «konsollprosjekt». En annen twitrer spør Whiple rett ut om han kan bekrefte at «Diablo III» kommer på konsoll.

- Yup! Josh Mosqueira er sjefsdesigneren på Diablos konsollprosjekt, er svaret, som nå får fans av serien til å skrike ut i kommentarfelt verden over - i både positiv og negativ retning.

En skulle tro at en ikke får det klarere enn dette, og Whiple kiler også i en annen tweet med at Blizzard vil komme med mer info om spillet innen de neste par ukene. Så får vi se hvilke plattformer det kommer på. Wii U med tabletfunksjonalitet høres jo unektelig forlokkende ut.


PC-versjonen av «Diablo III» ble flyttet over til 2012, og er ventet lansert «tidlig i år», ifølge Blizzard.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3