Dextero-kilder: – Flere lag i «Overwatch»-ligaen ønsker å trekke seg ut

Activision Blizzard-søksmål, online-kamper og dystre seertall skaper harme.

3. september 2021 12:25

​(PressFire.no): Det er e-sportsiden Dexerto.com som skriver at flere e-sportlag involvert i Overwatch League, den offisielle ligaen for «Overwatch», er svært misfornøyde med Activision Blizzard og deres håndtering av ligaen, arbeidsmiljø-søksmålet og utsettelsene av det kommende «Overwatch 2».

Lagene skal ha betalt over 100 millioner kroner for å bli med i ligaen, mye basert på å skulle hente inn pengene på et «hjemme- og bortekamp»-system der lagene hadde egne arenaer i hjembyene sine for fyiske arrangementer knyttet til kampene sine.

Disse arrangementene kom bare i startgropa før de ble stanset som følge av koronasituasjonen, og flere lag skal ha sett fram til å kunne starte opp igjen – men Activision Blizzard har nå gått ut og sagt at alle kamper fremover, uavhengig av pandemien, vil foregå på nett.

Dermed forsvinner store deler av omsetningen til lagene, ifølge kildene til Dexerto. Flere lag skal jobbe med å trekke seg ut av ligaen ved å selge plassene sine.

I tillegg er det misnøye med at Activision Blizzard er involvert i et søksmål rundt trakassering blant ansatte og dårlige arbeidsforhold. I kjølvannet av søksmålet har en rekke annonsører og sponsorer trukket seg fra både «Overwatch»- og «Call of Duty»-ligaen.

I et telefonmøte med lagene skal Activision ha nektet for anklagene og sagt at de kommer til å kjempe mot de, hvilket fikk flere lag til å reagere.

Også en eksklusivtetsavtale for strømmingen av ligaen med YouTube skal ha skapt misnøye. Tidligere ble ligaen strømmet på Twitch, men i 2020 gikk denne avtalen ut, og en ny ble signert med YouTube – som er mindre populær blant de som ser på e-sport.

Seertallene skal ha gått ned med hele 61 prosent etter avtalen, og finalespillet i 2020 nådde bare en topp på rundt 180 000 samtidige seere.

Tidligere i år svirret ryktene om at det kommende «Overwatch 2» hadde utviklingsproblemer og neppe ville nå en utgivelse i 2022.

Kilder i Activision Blizzard sier til Dexerto at de ønsker å gi ut spillet så raskt som mulig, og at utviklerne har blitt bedt om å haste ut spillet til sommeren 2022. 

Samtidig har flere nettsider rapportert at en utsettelse av hele ligaen på nesten et år skal komme, noe som har gjort at lagene involvert også har murret over å måtte betale lønn til sine spillere uten at noen kamper skal gå.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3