- Det er «Blizzard: The Game»

Har klokkertro på «Heroes of the Storm».

9. november 2013 18:51

(PressFire.no): Det startet som «Blizzard DOTA», ble til «Blizzard All-Stars», og har endt opp som «Heroes of the Storm».

Fra helgens Blizzcon-messe i California har det begynt å sive ut informasjon om spillet skal måle krefter med Valves «Dota 2».

Vår anmelder klemte til og kalte sistnevnte for «et av tidenes beste spill». Blizzard er imidlertid ikke redd for å ta opp kampen.

Samler heltene, forandrer sjangeren 

- «Heroes of the Storm» er «Blizzard: The Game». En kombinasjon av alle våre helter og fiender i en eneste stor kamp til døden, sa Blizzards Dustin Browder på Blizzcon, ifølge VG24/7.

Spillet er en såkalt «MOBA» (multiplayer online battle arena), samme sjanger som de populære konkurransespillene «League of Legends» og «Dota 2».

Her skal spillere få sende figurere fra «Warcraft», «Diablo» og «Starcraft»-universene i tottene på hverandre. Gjerne ikledd hemningsløse kostymer, skal vi tro bildet til høyre, og Polygon.

«Heroes of the Storm» er dels ment som en honnør til modene som har oppstått rundt Blizzard-merkenavnene – «Dota» startet som en mod til «Warcraft 3» før Valve sikret seg både modderen og rettighetene – men det er også en storsatsning i seg selv.

- Det er ikke nok for oss å gi honnør til det våre tilhengere har skapt. Vi må forandre sjangeren, sier Browder.

Kjøp en sjørøver, man frem en hjelper 

Til CVG sier Alan Dabiri fra Blizzard at selskapet har en lang tradisjon med å gi nytt liv og nye ideer til eksisterende sjangere.

- Omtrent alt vi noen gang har gitt ut har vært i et område der andre har spill av samme type, sier han.

- Vi tar alltid den opplevelsen og gir det en smak av Blizzard, og det tror jeg folk setter pris på. Vi har vist gjennom årene at vi får det til, fortsetter Dabiri.

Både Browder og Dabiri trekker frem «Battleground»-funksjonene som en nøkkel til suksess. Hvert av kartene har variabler og særegne spillmekanikker som kan krydre og forandre kampene.

For eksempel å samle skatter for å vinne en mektig pirats gunst, å samle hodeskaller som sammen med magi kan mane fram en Golem, eller å kapre to altere som kan forvandle en helt til en drageridder.

- Vi har lært fra andre spill at vi kan ha kule spillmekanikker bygd inn i selve banene, som gjør spillet mer interessant, sier Dabiri.

Åpen beta 

Både «League of Legends» og «Dota 2» har store og dedikerte tilhengerskarer, men det skremmer ikke Dabiri. På spørsmål om «Heroes of the Storm» kan ta opp kampen svarer han:

- Jeg tror det enkleste svaret er «ja». Men jeg er ikke så opptatt av de andre aktørene, vårt fokus er bare å lage et morsomt, fantastisk spill.

Om du klør etter å prøve spillet, så kan du melde deg på beta-testen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3