Blizzard går «Dota 2» i næringa

Ruster opp til kamp mot «et av tidenes beste spill».

20. oktober 2013 14:51

(PressFire.no) Det har lenge vært stille rundt Blizzards egen «DotA»-satsning.

Nå har selskapet endelig lettet litt på sløret med en kort, animert trailer som avslører nok et navnskifte - denne gangen til «Heroes of The Storm».

Før var prosjektet kjent som «Blizzard All-Stars».


Mange kjente fjes

Blizzards versjon av spillet får kjente fjes og figurer fra spilluniversene de fleste kjenner til: «World of Warcraft», «Diablo» og «StarCraft».

Under Blizzcon 2011 fikk vi se en liten videosnutt av spillet i aksjon samt en presentasjon av visse spillmekanikker, men siden har det vært ganske lite informasjon angående lanseringen, som da ble lovet et slipp «snart».

Disputt med Valve

Spillet ble avslørt til verden med navnet «Blizzard DOTA», men ble raskt forandret til «Blizzard All-Stars». Dette på grunn av at selskapet hadde en disputt med «Dota 2»-utviklerne Valve angående retten til «Dota»-navnet.

Skaperen bak modifikasjonen, IceFrog, ble videre ansatt hos Valve for å utvikle «DOTA 2».

I fjor vår ble det klart at de to store spillselskapene hadde gjort en avtale, som lot Valve beholde tittelen.

«DOTA» henspeiler til en spillerskapt modifikasjon, «Defense of the Ancients» som ble skapt for Blizzardspillet «Warcraft 3». Modifikasjonen ble ekstremt populær, og var en av spillene som virkelig satte i gang e-sportscenen.

«DOTA 2» fikk nylig toppscore fra vår anmelder, som friskt hevder dette er et av tidenes beste spill. Det er attpåtil gratis.

Enorme pengesummer

Populariteten har ikke avtatt. De siste årene har denne typen spill, kalt MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), fått enda flere tilhengere og blitt en enorm industri, ikke bare for spillere men også tittere.

De største aktørene finner man i Riots «League of Legends» og Valves «Dota 2» som begge holder enorme pengesummer over hodene til profesjonelle e-sport lag.  

Den største summen hittil var det svenskene i Alliance som tok hjem i sommer - en pott på greie åtte millioner kroner.

Blizzard er ikke ukjent med å holde e-sportsturneringer selv heller. De utvikler også «StarCraft II», som har noen av de største konkurransene innen e-sporten.

Ifølge Blizzards kvartalsrapport ble spillet sluppet til en videre intern testing i høst, noe utviklerne typisk gjør før det slippes lukket beta for spillere. Det er forventet at vi får mer nyheter om «Heroes of the Storm» i løpet av årets Blizzcon, som holdes 8.-9. november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3