Det svinger i Vegas

Bethesda velger nok en gang å presentere «Fallout: New Vegas» til fengende toner.

12. juni 2010 17:09

Det etterlengtede «Fallout: New Vegas» vil være et av spillene som de fleste er nysgjerrige på når E3 starter rett etter helgen. Og da passer det i grunn ganske bra at vi får en helt ny trailer som viser en flik av spillet som er ventet til høsten. I likhet med da den aller første traileren ble sluppet tidligere i år, har man igjen valgt å legge musikk på de levende bildene fra spillet som skal få det til å rykke i godfoten din.

NB! Se E3-traileren nederst i denne saken.

Obsidian Entertainment, som nylig slapp spionrollespillet «Alpha Protocol», skal forsøke å holde oss klistret til konsoller og PC-skjermer denne høsten når den åndelige oppfølgeren til et av 2008s beste spill, «Fallout 3», lanseres. Flere av utviklerne bak de to første Fallout-spillene er sentrale i utviklingen av «Fallout: New Vegas».

Dette spillet er ikke en oppfølger til «Fallout 3», noe som har vært understreket fra utgiver Bethesda og Obsidian. Det er snarere snakk om et spill som bretter ut en helt ny spillhistorie lagt tre år etter begivenhetene i «Fallout 3».

Flere E3 2010-nyheter finner du her.

- SPILLET ER GIGANTISK

Da spillet ble annonsert med den første traileren tilbake i februar, sa utviklerne at handlingen finner sted i 2280 – tre år etter begivenhetene i «Fallout 3». Selv om vi ikke kan regne med å møte noen av karakterene fra 2008-spillet, ble det da fristet med at du vil oppleve referanser til hendelsene i «Fallout 3».

Det ble den gang lovet at spillet ikke stiller krav til at du har kjennskap til de andre Fallout-spillene for at du skal ha glede av «Fallout: New Vegas». Du spiller som en kurer som er i besittelse av noe som noen vil ha kloa i, røpet Bethesdas Pete Hines i et intervju med USA Today tidligere i år.

Der understreket han også at fordelen ved å flytte handlingen til et Las Vegas-inspirert område er at «Fallout: New Vegas» vil fremstå friskt.

- Det har gitt spillet en helt ny og frisk opplevelse som minner om følelsen av Fallout, men som ellers er et helt nytt spill med et helt nytt utseende med Joshua-trær, ørkenbusker og blå himmel, forklarte Hines.

Til tross for at handlingen i spillet er lagt til tiden etter en ødeleggende atomkrig med Kina, er det ikke et Vegas i ruiner vi kan vente oss.

- Vegas er i full sving. Det er ikke en spøkelsesby. Det eksisterer og blomstrer. Det vil være kasinoer i spillet og du kan gå ned The Strip. Og derfor vil det ha en veldig annerledes atmosfære. 

Og for de som er bekymret for at Fallout New Vegas ikke byr på mange nok spillkvadratmeter å utforske, kan Hines berolige:

- Det er gigantisk og at det vil ta flere hundre timer å utforske hver krok, sa Pete Hines til USATODAY.com i intervjuet han gjorde i februar.

PressFire er på plass i Los Angeles når E3 starter natt til mandag norsk tid. Følg oss på Twitter om du vil ha de største nyhetene først, eller besøk nettsiden vår om du vil lese intervjuer, nyheter og tester av de store spillene som er på E3-programmet i år.


«Fallout: New Vegas» har planlagt slipp i oktober, og slippes da til PS3, Xbox 360 og PC.

Se den ferske E3-traileren her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3