– Det skal være mulig å modifisere maskinen vår

Men det blir ikke så lett, sier Alienware-sjefen.

23. januar 2014 15:33

(PressFire.no): Flere PC-spill-entusiaster ble nok småirriterte på produsenten Alienware i går, da det ble kjent at deres kommende Steam-maskiner ikke vil være mulige å oppgradere etter kjøp.

Poenget med spill-PCer er jo tross alt at man kan bytte ut og oppgradere komponenter som minne, prosessor eller grafikkbrikker, etter behov.

Steam-maskiner er imidlertid spill-PCer som er spesialtilpasset stuebruk, og de vil gjerne være mer brukervennlige og elegante enn monster-PCer flest.

Alienware jobber med en slik Steam-maskin som skal lanseres til høsten, og det er kanskje den mest profilerte produsenten av alle de som har bekreftet at de kommer med Steam-PCer.

Vil ikke hindre noen

Nå forklarer selskapets sjef, Frank Azor, at hans tidligere uttalelser om at det vil ikke være støtte for å bytte ut maskinvare på Steam-maskiner til Alienware, var noe misforstått.

I en epost til Eurogamer skriver Azor at deres Steam-bokser er designet til å være små og håndterlige, for å passe best mulig i stuemiljøer.

Han påpeker imidlertid at det skal gå an å bytte ut komponentene, men at det vil kunne fremstå som vrient. Det vil ikke være like enkelt å oppgradere maskinene som deres dedikerte spill-PCer.

Har noe for alle

Azor minner om at Alienware har en PC, kalt X51, som både er ganske liten av størrelse og veldig oppgraderingsvennlig. Det er denne han anbefaler for spillere som ønsker det beste fra begge verdener, nemlig stuevennlighet og fleksibilitet man er vant til fra store desktop-maskiner.

Alienwares Steam-maskiner skal være i butikkene rundt september, og ha priser som kan sammenlignes med nestegenerasjonskonsoller. Vi får se hvor lett det virkelig er å oppgradere dem da.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3