– Du får ikke oppgradert Steam-maskinen vår

PC-produsent går for konsollkonseptet.

22. januar 2014 10:56

(PressFire.no): Steam-maskiner har vært på manges lepper de siste ukene, etter at de første modellene ble vist frem på CES-messen tidligere i januar.

Maskinene er stuevennlige spill-PCer, de har stort sett elegant fysisk utforming og passer fint ved siden av TV-en. De vil komme fra forskjellige produsenter, men de vil ha forhåndsinstallert Steams operativsystem og følge med Valves unike kontroller som skal fungere med alle typer eldre og kommende PC-spill.

Den mest profilerte

De fleste Steam-maskiner produseres av mindre kjente PC-makere, som spesialiserer seg på spesialbygde spillmaskiner. En av de mer kjente produsentene som støtter Valves prosjekt er Alienware. De har på sin side ikke sagt så mye om produktet sitt, bortsett fra at det kommer i september i år.

Nå har imidlertid Alienwares Frank Azor fortalt noe som har fått mange PC-entusiaster til å sette kaffen i vrangstrupen.

Låses inn

Alienware vil imidlertid heller gå for konsollmodellen med fastlåst maskinvare. I likhet med konsoller vil de i stedet slippe nye utgaver av Steam-maskinen sin oftere, gjerne én gang i året. Spillkonsoller oppdateres som regel hvert femte eller sjette år, men da er endringene også mye mer omfattende.

Azor forteller at det vil være mulig å konfigurere maskinen når man bestiller den, og velge elementer som mengden minne eller raskere prosessor, men i etterkant vil man ikke kunne gjøre noe med maskinvaren.

Alienware-sjefen minner om at de også selger tradisjonelle spillmaskiner der oppgraderinger er mulige, og at fordelen med Steam-plattformen er at alle dine spill forblir i biblioteket for alltid, selv om du kjøper en helt ny maskin.

Det høres på mange måter ikke ulikt det å kjøpe en av de stadig mer populære spillbærbare, som også har tilsvarende fastlåst maskinvare. Alienwares Steam-maskiner vil imidlertid ha et prispunkt som er nærmere en Xbox One-konsoll enn en dyr laptop.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3