Denne logoen fikk aksjemarkedet i høygir

- Tror «Grand Theft Auto V» vil selge 25 millioner.

26. oktober 2011 10:49

I går ble de fleste tatt på senga da «Grand Theft Auto V» formelt ble avslørt, helt ut av det blå. Selve annonseringen var av det beskjedne slaget:

En «GTA»-logo med et femtall, samt datoen når den første traileren slippes (2. november), ble lagt ut som en bakgrunn på Rockstars hjemmeside. I dag er bakgrunnen erstattet med en nedtelling.

Men det er tydeligvis nok for aksjemarkedet, spekulanter og investorer, som reagerte med stor optimisme. Rockstar-eier Take-Two fikk en flott børsdag.

Aksjen til Take-Two Interactive hoppet opp nesten 7 prosent i løpet av gårsdagen, på bakgrunn av denne logoen, men endte til slutt med en vekst på 6 prosent (med en verdi på $15.22) da børsene stengte tirsdag.

- Vil overgå «GTA IV»-salget

Aksjespekulant Arvind Bhatia regner med at «Grand Theft Auto V» vil kunne selge 25 millioner enheter, skriver nå Industry Gamers. Det vil i så fall være mer enn forgjengeren klarte.

Per september 2011 har «Grand Theft Auto IV» solgt 22 millioner.

Industry Gamers publiserte en sak for et par måneder siden der man både så litt bakover – og samtidig forsøkte å spå hva slags ringvirkninger «GTA V» vil få rent økonomisk.

I perioden fra «GTA IV» ble annonsert på E3 i 2006 til lanseringen to år senere – og til slutt, EAs friske forsøk på å kjøpe Take-Two – bevegde aksjeverdien seg fra $16 til $27.  

- Selskapet overgikk inntektsestimatene med 35 prosent i fjerdekvartal av finansåret 2008 på grunn av det fantastiske «GTA IV»-salget, så innflytelsen av «GTA V» vil høyst sannsynlig bli kolossal, sa investor Asif Khan i august.

«GTA IV» kostet over $100 millioner å lage. Men allerede i løpet av den første uken i salg, hadde spillet omsatt for $500 millioner.

«GTA V» har kostet minst $ 80 millioner

Det er ikke bare pengebingen til Take-Two og Rockstar som kommer til å vokse. Også spillkjeder og forhandlere vil merke dette. 

GameStop rapporterte om en salgsnedgang på 3,1 prosent for andre kvartal og skyldte på for få store spill sammenlignet med samme periode i 2010, da blant annet Rockstars «Red Dead Redemption» solgte minst 11 millioner på verdensbasis.

Industry Gamers summerer opp det man så langt vet om «Grand Theft Auto V»:

Spillet har allerede kostet minst $80 millioner å lage. Kodenavnet på spillet har i løpet av de siste årene vært «Rush», og det har blitt lagt igjen spor om at handlingen i spillet vil bli lagt til Los Santos (Los Angeles).

Cash is King

Tittelnavnet «Rush» dukket også opp på en liste over karakterene som det påstås vil dukke opp i spillet. Denne lekket fra castingbyrået The Agency i mars, og rollebeskrivelsene ga en smak av California. 

Som flere allerede har påpekt, gir «GTA V»-logoen som ble lagt ut på Rockstar-nettsidene i går assosiasjoner til dollarsedler. Pengetemaet var også fremtredende blant noen av domenene Rockstar sikret seg i februar.

Blant disse nettsidene finner vi CashForDeadDreams.com, SixFigureTemps.com og StopPayingYourMortgage.net. 

Onsdag 2. november debuterer den aller første traileren «Grand Theft Auto V».

Da vil vi forhåpentligvis kunne erstatte rykter, sladder og spekulasjoner med den første dosen fakta rundt det som utvilsomt vil bli en av 2012s aller største spillutgivelser.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3