Denne lille indieperlen kommer nå til PlayStation

«FEZ» er klar for tre Sony-plattformer.

4. mars 2014 15:59

(PressFire.no): Det var et av de viktigste spillene til Xbox 360 i 2012.

«FEZ» ble først kjent for å være en prisvinnende indiefavoritt som «aldri» så ut til å nærme seg en lansering. Fem års tid tok det Phil Fish å gi ut «FEZ». En del av denne prosessen er dokumentert i «Indie Game: The Movie».

Nå bekrefter Polytron at de med hjelp fra BlitWorks og Sony har lagd versjoner til PlayStation 3, PlayStation 4 og Vita. Alle tre variantene slippes løs fra 26. mars.

Skarpere og mer «blokkete»

Kanskje ikke så overraskende, men «FEZ» på PS4 får den aller skarpeste grafikken. Spillet får 1080p-grafikk og flyter i 60 bilder per sekund.

Du kan kanskje ikke tenke deg at en økning i resolusjonen vil spille særlig stor rolle til et spill som vårt.

– Men det ser både skarpere og mer blokkete ut, på en god måte, forteller Marie-Christine Bourdua fra Polytron i en oppdatering på PlayStation-bloggen.

Alle tre PlayStation-versjonene får integrert lagring på tvers av plattformene.

– Orker ikke disse fornærmelsene

Phil Fish svevde høyt en stund etter at «FEZ» vant priser og fansens gunst. Overraskende annonserte han en oppfølger i fjor, «FEZ 2».

Etter en stygg Twitter-krangel måneden etter fikk han imidlertid nok av hele bransjen.

Ikke bare la han opp som spilldesigner på dagen. Han kansellerte også «FEZ 2».

Bakteppet var at Microsoft hadde lettet litt på sine innledende krav for publisering på Xbox One.

Marcus Beer, kjent som «Annoyed Gamer», ble provosert – og mente profilerte indie-utviklere som Fish og Jonathan Blow («Braid») burde følge opp og uttale seg om disse endringene til Xbox One, forandringer Beer mener nettopp kom som følge av kritikken disse to innledningsvis serverte.

Krangelen som fulgte, mellom Beer og Fish, ble både stygg og personlig – før sistnevnte altså bestemte seg for at nok er nok.

Jeg slutter. «FEZ II» er kansellert. Adjø.

– For å snakke i klartekst: Jeg kansellerer ikke «Fez II» på grunn av at en eller annen kjedelig jævel sa noe dumt, jeg gjør det for å komme meg ut av spillindustrien.

Jeg vil ut av spillindustrien for jeg orker ikke mer av disse fornærmelsene, utbasunerte Fish

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3