«Fez»-skaperen ber spilljournalist begå selvmord etter mobbing

Gir opp spillbransjen i sinne.

28. juli 2013 14:20

(PressFire.no): Etter en krangel på mikrobloggnettstedet Twitter i går kveld kunngjorde «Indie Game: The Movie»-stjerna og skaperen av kritikerroste «Fez», Phil Fish, sin avgang fra spillbransjen.

- «FEZ II» er kansellert. Jeg tar pengene og stikker. Dette er alt jeg orker, skrev Fish i går kveld på spillstudioets nettsider.

- Dette er ikke resultatet av kun én hendelse, men slutten av en endeløs, blodig kampanje. Dere vinner, avsluttet han.

- Vil ikke ha noen som meg

For en stund tilbake gikk «Fez»-skaperen ut i media og beklaget seg over Xbox One og deres indiekrav.

- Microsoft gjorde sitt for å gjøre det smertende klart at de ikke vil ha noen som meg på sin plattform, sa han da - og hyllet i samme intervju Sonys indieflørting.

Nylig forandret Microsoft mening angående indieutviklere, og legger nå opp til at små utviklere seg kan utgi spillene sine på Xbox One.

Da Fish og «Braid»-skaperen Jonathan Blow nektet å gi noen kommentar til mediene angående helomvendingen ble Marcus Beer, kjent som «The Annoyed Gamer», lettere forbannet.

- Drep deg selv

Fish og Blow, som Beer kalte for BlowFish, fikk så ørene flagret i et videoinnlegg på nyhetssiden gametrailers.

Blant banneord og utskjellinger, en del som var personlig rettet og uaktuelle for saken, kritiserte Beer de to for å ikke følge opp saken som han mente de selv egget frem.

- Det er en symbiotisk relasjon, dere må skjerpe dere, kommenterte han i videoen og oppfordret nyhetssider til å la være å promotere spillene deres om spillskaperne nekter å samarbeide.

- Hei «fuckface». Greia med oss «tosspots» og «hipsters» er at vi ikke svarer til medieigler som deg, svarte Fish via twitter, men stoppet ikke der;

- Sammenlign livet ditt med mitt, og drep deg selv, fortsatte han, i samme kjente ordlag som Bender fra animasjonsserien «Futurama» har sagt det.

Orker ikke mer

Etter selvmordsoppfordringen gikk krangelen utfor.

I løpet av krangelen inviterte Beer «Fez»-skaperen til en samtale under neste PAX-konferanse, som holdes i Seattle i slutten av august.

Fish på sin side ba kritikeren unnskylde seg på kamera.

- Invitasjonen er der. Om du vil komme og bevise at jeg tar feil, er jeg mer enn glad for å gjøre det, skrev Beer. 

- Jeg har ingenting å bevise til deg. Jeg venter bare på enunnskyldning, fortsatte Fish.

- Du hjelper ikke deg selv med måten du kommuniserer. Du fremmedgjør deg selv fra andre, meg selv inkludert, svarte Beer

Straks etter denne samtalen kastet Fish inn håndkledet - for godt, ifølge han selv:

- Jeg slutter. «FEZ II» er kansellert. Adjø.

- Men for å snakke i klartekst: Jeg kansellerer ikke «Fez II» på grunn av at en eller annen kjedelig jævel sa noe dumt, jeg gjør det for å komme meg ut av spillindustrien.

- Jeg vil ut av spillindustrien for jeg orker ikke mer av disse fornærmelsene, avsluttet han. 

«Fez II» er oppfølgeren til den prisbelønte og kritikerroste indieyndlingen «Fez», som vår anmelder ga en sekser. Oppfølgersspillet ble annonsert under E3 tidligere i sommer.

OBS: Bildene i denne saken er fra det første «Fez»-spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3