«Dead Space Extraction»- og «GoldenEye 007»-studioet legges ned

200 mister jobben.

11. desember 2012 14:45

(PressFire.no): Det 25 år gamle og uavhengige britiske spillstudioet, Eurocom, som blant annet har stått bak titler som «Dead Space Extraction» (2009) og «GoldenEye 007» (2010) må nå legge inn årene.

I et notat fortelles det at manglende oppdrag har satt dem i en situasjon uten penger til å drive videre.

Mangler oppdrag

- Skifteretten og selskapets direktører har forhandlet med kunder angående nye kontrakter for å utvikle konsollspill, men disse kontraktene ble ikke sikret i tide og på grunn av manglende økonomi til å betale utestående lønn må Eurocom begjære seg konkurs, står det i notatet.

I november måtte spillselskapet si opp 150 ansatte som følge av det ledelsen kalte en omstrukturering. Rundt 50 ansatte ble igjen i selskapet, men nå står også disse uten jobb.

Eurocom føyer seg inn i rekkene blant britiske spillstudioer som har måttet legge ned de siste årene. I notatet legger Eurocom-ledelsen skylden på nedgang i bransjen og økende konkurranse fra utviklere etablert i land med lavere kostnader eller generøse skattefordeler.


 

For seint med skattelette

Dermed kommer den planlagte skatteletten den britiske regjeringen har lovet for seint for Eurocom. I forrige uke holdt de løftet sitt fra tidligere i år og innfører blant annet 25 prosent skattelette for blant annet spillutviklere.  

«Dead Space Extraction» og «GoldenEye 007» ble begge godt mottatt av anmeldere – våre anmeldere trillet terningkast fire til «Dead Space Extraction» og fem til «GoldenEye 007».

Eurocom har Svanesangen til selskapet ble «Harry Potter Kinect», som ble sluppet 12. oktober.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3