Darth Maul-spillet ble kansellert, men nå ber utviklerne om ny sjanse

26. oktober 2015 13:43

(PressFire.no): At spillselskapet Red Fly Studio jobbet med et spill viet til den ikoniske «Phantom Menace»-tøffingen Darth Maul, som til slutt ble kansellert, er ikke nytt.

Vil ha ny sjanse

I en såkalt AMA på Reddit forteller en av utviklerne at de nå prøver å puste liv i prosjektet igjen og håper at de kan komme til en enighet med

En av grunnene til at det aldri ble noe av spillet var at det havnet utenfor da George Lucas valgte å selge imperiet sitt til Disney i 2012. Da hadde Red Fly Studio jobbet i åtte måneder med Darth Maul-spillet.

Disney valgte å inngå en eksklusivitetsavtale med Electronic Arts rundt «Star Wars»-spill. Darth Maul-spillet var det eneste spillet som led i overgangen – spillet «Star Wars 1313» gikk også i dragsuget.

George Lucas selv har også fått mye av skylden for at «Star Wars 1313» ikke overlevde overgangen. Han skal ifølge flere som var knyttet til prosjektet ha skiftet mening om spillet. Bare åtte uker før avsløringen under E3 skal han ha bestemt at spillet skulle handle om dusørjegeren Boba fett.

Jobbet med luft

I en video fra Game Informer fortelles det at Red Fly Studio jobbet ut i fra svært tynt materiale. De skal angivelig kun ha hatt en tittel - «Battle of the Sith Lords» - Darth Maul mot en sith.

Studioet skal derfor ha jobbet uten manus og derfor fokusert på prototyper.

Spillet skal ha blitt kansellert før det i det hele tatt ble formet til noe mer enn bare prototyper.

Nå håper Red Fly studio at Electronic Arts skal gi spillet en ny sjanse og fungere som utgiver.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3